Terug naar Nieuwsoverzicht

Big Green Egg Open: Ladies European Tour op de Rosendaelsche

De Ladies European Tour strijkt eind deze maand neer op Nederlandse bodem. Van 30 juni t/m 3 juli vindt het Big Green Egg Open plaats op de Rosendaelsche Golfclub. De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers!

We moeten zes jaar terug in de tijd voor het laatste Ladies European Tour toernooi in eigen land: het Deloitte Ladies Open. Christel Boeljon, zelf ambassadrice van het toernooi, pakte destijds op zeer overtuigende wijze de winst op The International in Amsterdam. Dit jaar staan er drie Nederlandse dames op de deelnemerslijst: Dewi Weber, Pasqualle Coffa en Romy Meekers.

Vrouwengolf

Het Big Green Egg Open op de Rosendaelsche past naadloos in de groeiende aandacht voor vrouwengolf. Ook geeft het toernooi jong talent de kans om zich te meten op het allerhoogste niveau. Dit zijn belangrijke redenen voor de NGF om het toernooi, in samenwerking met Golf Team Holland, te organiseren.

Het aandeel vrouwen in de golfsport is al jaren aan het dalen. Van de nieuwkomers in 2020 was slechts 31% vrouw. Om deze dalende trend te keren heeft de NGF de jonge golfer (25-50 jaar) centraal staan in het Strategisch plan 2021+, met extra focus op de jonge vrouwelijke golfer.

Spelformat

Het format van het toernooi is bijzonder: topspelers spelen samen in een team met amateurs, onder wie ook een groot aantal getalenteerde jeugdspelers. Dankzij het Golf Team Holland Talent Fund krijgen 15 jeugdspelers de kans om mee te spelen in de Player Experience op de laatste twee dagen van het toernooi.

Vrijwilligers gezocht!

Voor een toernooi van deze omvang zijn vrijwilligers van cruciaal belang. Er wordt gezocht naar recorders, hosts/hostesses en marshals, maar ook naar mensen die helpen bij ticketing of op de drivingrange. Breng jouw leden op de hoogte van deze unieke kans om een steentje bij te dragen aan het succes van dit mooie evenement op de Ladies European Tour. Plaats een bericht in de nieuwsbrief van jouw golfclub of -baan of doe een oproep op social media. Gebruik daar deze link voor. Meer informatie over het toernooi is te vinden op golf.nl.