Beeld: Koen Suyk
Terug naar Nieuwsoverzicht

Open Golfdag organiseren? Wilnis doet het zo

Een Open Golfdag organiseren. Hoe doe je dat met al die coronamaatregelen en horecabeperkingen? Veel clubs weten er een mouw aan te passen. En beseffen dat het belangrijk is om hun golfclub of -baan open te blijven stellen voor geïnteresseerden.

Eén van die clubs is Golfpark Wilnis. We stelden 5 vragen aan Alice Kool, samen met zus Susan eigenaar van de 18-holesbaan in de polder van Wilnis.

Wat is in jullie ogen de toegevoegde waarde van een Open Golfdag?

“Een laagdrempelige manier voor potentiële golfers om kennis te maken met de golfsport. De drempel om eens naar een golfbaan toe te gaan is voor veel mensen best hoog. Een Open Golfdag nodigt deze mensen juist uit om een kijkje te komen nemen, wat het voor velen makkelijk maakt om ook daadwerkelijk die eerste stap te zetten.”

Hoe organiseren jullie je Open Golfdag/kennismakingslessen in deze coronatijd?

“Via het platform Open Golfdagen bieden we iedere eerste zaterdag van de maand een gratis golfles aan van een uur. We plannen die een heel jaar vooruit. Dat maakt de organisatie gemakkelijk en efficiënt. Zodra er veranderingen komen in de coronamaatregelen kunnen we het aantal deelnemers eenvoudig aanpassen op het platform. Op dit moment mogen er maximaal 4 personen in een les. In de week voorafgaand aan de les sturen we de deelnemers een e-mail met informatie.”

Hoe vullen jullie de kennismakingsles in?

“Onze golfprofessional is 15 minuten voor de kennismakingsles al vrij om de gasten te ontvangen. Ook na de les heeft hij tijd om na te praten en vragen te beantwoorden. De gasten krijgen na afloop een kleine goodiebag met onder andere een golfballetje, tee, kladblok, pen en flyer. En als het clubhuis open is bieden we ze ook een gratis drankje aan.”

Hoe geven jullie opvolging aan de Open Golfdag?

“De pro legt uit wat mogelijke vervolgstappen zijn. In samenwerking met Golfclub Veldzijde bieden we bijvoorbeeld een lespakket van 6 lessen aan waarna mensen hun baanpermissie kunnen halen. Uiteraard zijn mensen vrij om daaraan deel te nemen. Het doel is zeker niet om deelnemers aan onze kennismakingslessen direct lid te maken, wel dat ze golf én ons golfpark leuk gaan vinden. En het belangrijkste misschien wel: dat ze een leuke ervaring hebben en dit verder vertellen aan familie en vrienden.”

"Maandelijkse korte kennismakingslessen zijn een uitkomst in deze coronatijd"

Hebben jullie nog tips voor andere clubs die een Open Golfdag willen organiseren?

“We kiezen in deze tijd bewust voor korte kennismakingslessen van een uur. Voor ons gemakkelijk te organiseren en vooruit te plannen. Veel mensen zijn daarna zo enthousiast dat ze ook meteen lessen willen volgen bij onze golfpro’s. De organisatie van een Open Golfdag heeft wat meer voeten in aarde. Er zijn meer vrijwilligers voor nodig, we trekken er meer tijd voor uit en er komt een breder publiek op af. Mensen die echt willen uitvinden of de golfsport iets voor hen is, golfers die een keertje gratis willen spelen, maar ook buurtbewoners en familieleden van werknemers. Nu dat door corona niet mogelijk is, zijn de maandelijkse korte kennismakingslessen een uitkomst. Op deze manier krijgen we hopelijk meer jonge mensen enthousiast voor de golfsport en dat is goed voor ons allemaal.”