Terug naar Nieuwsoverzicht

Plan nu jouw open golfdag!

Nu we al een paar mooie, zonnige dagen gehad weten we: de lente komt eraan! Dat betekent dat het golfseizoen voor de deur staat waarin we nieuwe golfers enthousiast kunnen maken voor onze sport. Bijvoorbeeld tijdens een gezellige open golfdag.

Een nieuw golfseizoen staat voor deur waarin we weer als doel hebben om nieuwkomers enthousiast te maken en te behouden voor de sport. Want hoewel golf nog nooit zo populair was onder een breed publiek, blijft het voor de lange termijn belangrijk om ook nu nieuwe golfers te blijven aantrekken.

Dat kan met een open golfdag: een gezellige, sportieve dag waar iedereen welkom is. Open golfdagen zijn eenvoudig onder de aandacht te brengen via het platform opengolfdag.nl, waar nieuwe golfers en golfclubs bij elkaar worden gebracht. Geïnteresseerden zien waar bij hen in de buurt een open golfdag is en kunnen meteen een plekje reserveren. Golfclubs en -banen kunnen hun open golfdagen het hele jaar door organiseren en promoten via het platform.

Coronaproof kennismaken met de golfsport

Coronaproof

Je wilt zo'n open golfdag natuurlijk wel coronaproof houden. Om grote groepen te voorkomen, kun je de bezoekers opsplitsen in verschillende tijdsblokken. In Clubbase maak je daarvoor een aantal tijdsvakken aan. Zo verdeel je de mensen over de dag en weet je precies hoeveel mensen je per uur kunt verwachten. Een andere suggestie is om meerdere kennismakingslessen te organiseren over een langere periode. Denk aan een les van twee uur op elke eerste zondag van de maand. Op beide manieren bied je de gelegenheid aan iedereen die dat wil, om veilig kennis te maken met de golfsport en blijft een gezonde aanwas van nieuwe golfers gewaarborgd.

Ervaring leert dat golfers uitstekende ambassadeurs zijn van de sport en van jouw club of baan. Informeer je leden over de open golfdag op jouw club en vraag ze een vriend, vriendin of familielid mee te nemen. Het maakt de eerste stappen op de golfbaan een stuk vertrouwder en gezelliger!

Betaalmodule

Nieuw toegevoegd aan het Open Golfdagen-platform is een betaalmodule. Uitgangspunt van Open Golfdagen blijft een gratis kennismaking met golf en jouw club/baan. Maar het is gebruikelijk om voor extra’s te laten betalen. Denk aan een consumptie of greenfeevoucher voor een par-3-baan. Vanaf nu kan dit vooraf geregeld worden via de betaalmodule op de site.

Waar wacht je op?

Open golfdagen zijn laagdrempelig, coronaproof te organiseren en cruciaal voor een gezonde groei van de sport en jouw ledenbestand. Plan nu je aanbod vooruit en doe er je voordeel mee!