Terug naar Nieuwsoverzicht

Delfland Golfstart golfclub van de maand

17 november 2021

Golfbaan Delfland heeft in het afgelopen jaar al ruim 140 Golfstart-deelnemers voorbij zien komen. En sinds het begin van het Golfstart-platform zijn dat er maar liefst 400!

Van al deze deelnemers hebben 114 personen een review achtergelaten op het platform en een overweldigende 98% van hen raadt een Golfstart-lespakket bij Delfland aan. Fantastische cijfers en een duidelijke reden om Golfbaan Delfland, dat al sinds de start gebruik maakt van het platform, uit te roepen tot Golfstart Golfclub van de maand oktober.

Wij spraken marketingmedewerker Vincent Kok over het succes van Golfstart op Delfland.

Waarom maken jullie gebruik van het Golfstart-platform?
"We gebruiken Golfstart omdat we via het platform veel nieuwe golfers bereiken en enthousiast kunnen maken voor deze mooie sport."

Waarom kiest een beginnende golfer voor een Golfstart-lespakket bij jullie?
"Delfland is een heel gezellige en open golfbaan. Iedereen is welkom. Wij doen iedere dag onze uiterste best om het alle gasten naar de zin te maken. Onze ervaren pro’s zijn enorm enthousiast en steken daar de deelnemers mee aan. Verder zijn onze oefenfaciliteiten zeer uitgebreid. Met 52 afslagplaatsen en 5 oefengreens kunnen golfers alle onderdelen van het spel oefenen en perfectioneren."

golfprofessionals van Golfbaan Delfland

Wat doen jullie aan lokale promotie?
"Wij plaatsen de Golfstart-lespakketten op onze website en op Clubbase. Ook vermelden wij de cursusdata in onze nieuwsbrief. Verder doen wij niet aan specifieke lokale promotie voor de Golfstart - het lijkt dat we veelal via-via gevonden worden!"

Hoe geven jullie invulling aan Golfstart?
"Onze Golfstart bestaat uit 4 lessen van 75 minuten elk. De eerste les gaan we chippen en putten, de tweede les wordt er afgeslagen. De derde dag komt het pitchen aan bod en worden de andere onderdelen nogmaals behandeld. De laatste les spelen wij de par-3-baan en ontvangt iedereen zijn of haar oefenbewijs."

Wat heeft Golfstart jullie opgeleverd?
"Veel deelnemers nemen na deze vier lessen les bij een van onze pro’s. Ook stromen er veel deelnemers door naar bijvoorbeeld de spoedcursus om handicap 54 te halen. We zijn blij dat wij elke maand weer nieuwe gezichten zien die verder gaan met lessen. Uiteindelijk levert Golfstart dus meer meer klanten op voor onze pro’s, maar zeker ook meer gasten voor de golfbaan en brasserie."

Wat is jullie gouden tip aan andere golfclubs en -banen?
"Als je nieuwe golfers wil aantrekken, dan is Golfstart dé manier. Het platform is simpel in gebruik en levert potentieel veel nieuwe golfers op."