Terug naar Nieuwsoverzicht

Golfstart Golfclub van de maand september: Golfclub Kromme Rijn

6 oktober 2021

Golfstart Golfclub van de maand oktober is Golfclub Kromme Rijn. Op deze 9-holes golfbaan zwaait de enthousiaste headpro Chantalle Lens de scepter over de golfschool. Kromme Rijn heeft altijd aanbod staan op het Golfstart platform, de lespakketten vinden gretig aftrek en er is ook nagedacht over een goed vervolgaanbod.

Wat is het geheim achter hun succes?
We stelden wat vragen aan directeur Thomas Kahnt om hier achter te komen.

Waarom maken jullie gebruik van het Golfstart-platform?
"Wij houden van nieuwe golfers en vinden het belangrijk om een jongere doelgroep enthousiast te maken voor de golfsport. Dat de NGF een groot deel van de marketing en communicatie voor haar rekening neemt is ideaal."

Golfstart Kromme Rijn
Chantalle Lens, headpro Kromme Rijn

Waarom zou een beginnende golfer juist bij Golfclub Kromme Rijn een Golfstart moeten willen volgen?
"Op Kromme Rijn zijn we vooral vrolijk. Golfen is een feest! Onze begeleiding is professioneel en de flexibiliteit groot. Wil je na je golfstart theorielessen volgen? Onze vrijwilligers helpen je er graag bij. Ook als je snel door wil om je handicap te halen word je bij ons goed begeleid."

"Golfen is een feest!"

Wat doen jullie precies aan lokale promotie?
"De meeste activiteiten worden door onze golfschool zelf gepromoot op social media. Ook communiceren we veel via onze eigen businessnetwerken. Ten slotte zorgen we voor makkelijk vindbare en duidelijke informatie op onze website."

Hoe geven jullie invulling aan Golfstart?
"Wij geven vier lessen van 1,5 uur. In de laatste les lopen de deelnemers 4 holes op de golfbaan zelf. We zorgen voor voldoende dagen tussen de lessen door zodat de nieuwe golfers genoeg tijd hebben om te oefenen. Indien nodig kunnen ze hier clubs voor lenen. Oefenballen moeten ze wel zelf betalen.

Aan het eind van een Golfstart-lespakket ontvangen de deelnemers een baanpermissieregistratie met heldere uitleg wat ze hiermee kunnen doen. Verder biedt de golfschool de cursisten altijd een vervolgaanbod en we zien dat veel groepen vervolgens inderdaad samen doorgaan met lessen tot handicap 54."

Golfstart Golfclub van de maand Kromme Rijn

Wat heeft dit jullie opgeleverd?
"Ongeveer de helft van alle Golfstart deelnemers gaat vervolglessen doen. En als ik een schatting zou moeten doen, dan zou ik zeggen dat 5% van alle Golfstart-deelnemers uiteindelijk ook lid wordt van onze vereniging. Belangrijk om te vermelden is dat niet alle Golfstarters ook nieuwe golfers zijn. Soms zijn het mensen die al jaren niet gegolfd hebben en de sport weer willen oppikken. Ook voor deze herintreders zijn Golfstart en de vervolglessen een uitkomst.

Enorm populair is onze introductiewedstrijd. Om de zes weken spelen wij met baanpermissie-golfers en spelers met handicap 45 of hoger een teamwedstrijd. Allemaal erg ontspannen, geen druk van een volgende flight en altijd met één mentor in de flight. Aan deze wedstrijd doen vaak meer dan 40 golfers mee!"

Wat is jullie gouden tip aan andere golfclubs en -banen?

"Wees flexibel. Soms zegt iemand af op korte termijn of loopt een blessure op tijdens de lessen. Als deze mensen later willen instromen of een les willen inhalen, probeer ze dan tegemoet te komen. Laat ze niet in de kou staan, wat het probleem of de vraag ook is. Een tweede tip is: zorg dat je altijd één plek minder vult dan je capaciteit hebt. Soms krijg je op het laatste moment een deelnemer uit je eigen netwerk die nog een cursus wil volgen en dan kan je hem of haar nog toevoegen aan de groep."

Heb je nog een leuk verhaal/voorbeeld van een deelnemer?
"Sterker nog, we hebben twee deelnemers die zélf willen vertellen over hun Golfstartavontuur, Viora en Joost. Viora en Joost beheren samen hun succesvolle instagramaccount ‘bemoreunicorn’ en hebben maar liefst 31.000 volgers. Een paar dagen geleden berichtten ze nog over het behalen van hun handicap 54!"

Viora en Joost: "'Het is toch gewoon een beetje goed mikken, de bal slaan en hem heel stoer nakijken?' Met die gedachten begonnen wij met onze Golfstartcursus, maar na twee ballen geslagen te hebben bleek het allesbehalve zo eenvoudig te zijn. Het goed mikken ging nog wel, maar de bal überhaupt raken vroeg toch wel meer training dan dat wij gedacht hadden. Houding, positie, grip, snelheid, concentratie: alles moet kloppen. De vraag of we 'soms ook hockeyden' geeft wel aan hoe de eerste slagen eruit hebben gezien. Gelukkig waren we in goede handen van golfpro Chantalle Lens en zijn we in vijf weken tijd op de gezellige Golfbaan Kromme Rijn op een punt gekomen dat we de bal nu wel écht goed kunnen raken, de bal honderd meter ver kunnen slaan en ook dus ruim de tijd hebben voor een stoere eindpose om de bal na te kijken. Gedurende die weken hebben we niet alleen tijd doorgebracht op de driving range maar hebben we net zoveel tijd doorgebracht op de putting green en chipping green (geen idee of die greens zo heten trouwens). Want de bal ver slaan is leuk, maar je moet hem uiteindelijk wél in de hole krijgen. De lessen zijn goed opgebouwd en na iedere les stapten we met steeds meer zelfvertrouwen van de baan af om op het heerlijke terras van het clubhuis te kijken hoe de andere golfers het deden. Na de zoveelste 'out of bounds’ was de gedachte om de hele golfset op Marktplaats te zetten zeker aanwezig, maar wat zijn we blij dat we dit niet hebben gedaan en we nu vol vertrouwen, kennis en basis skills onze rondes kunnen lopen. En dat in ‘maar' vijf weken, dat hadden we na de eerst les nooit verwacht!"

Golfstart Golfclub van de maand Kromme Rijn Joost en Viora
Viora en Joost van 'bemoreunicorn'