Terug naar Nieuwsoverzicht

Maandelijkse recap van Open Golfdagen / Golfstart: september

11 oktober 2021

Wat hebben we in de afgelopen maand met Golfstart en de Open Golfdagen bereikt? Hoeveel deelnemers zijn gestart met golfen en wat zijn de resultaten van de NGF-campagnes? Een update over de maand september 2021.

In deze maandelijkse update kijken we naar wat we hebben bereikt in september. Afgelopen maand stonden er 34 Golfstart-lespakketten op het platform en zijn er 208 deelnemers gestart. Bij Open Golfdagen vonden 22 kennismakingslessen plaats en waren er 173 deelnemers. 

Welke NGF-campagnes waren er?

  • AD-special: alles over golf
  • Nationale Sportweek
  • Dutch Open
  • Social media en influencers
  • Google Adwords
  • Facebook advertising
  • Recap Libelle magazine 

AD-special

In de AD-special stond alles in het teken van golf. Ongeveer 2,4 miljoen mensen hebben kunnen lezen dat golf voor iedereen is. Klik hier voor de special over golf. Tijdens het Dutch Open zijn er 856 lessen genomen bij De Golf Academie, van wie 604 unieke deelnemers. Iedere niet-golfer of beginner kreeg het Welkom in Golf-boekje mee tijdens het Dutch Open. Hierin wordt verwezen naar het Golfstart-platform. Ook kregen alle deelnemers een follow-up mail met daarin een kortingscode van 10%.

Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek was van 17 t/m 26 september. In deze week promootte NOC*NSF het platform Sport.nl waarop de Open Golfdagen en Golfstart-lespakketten werden getoond. Dit heeft bij de Open Golfdagen voor 106 extra boekingen gezorgd. Golfclub de Zeeuwse heeft hier goed van geprofiteerd en ontving maar liefst 56 deelnemers op hun Open Golfdagen. Bij de boekingen van Golfstart is dit niet na te gaan. 

Libelle

Het magazine Libelle is in juli gepubliceerd met een speciale code voor 10% korting op een Golfstart-lespakket. Via het magazine zijn tot nu toe 14 deelnemers gestart met Golfstart. 

Het aantal bezoekers op de website van Golfstart is gelijk gebleven maar in de boekingen is een duidelijke dip te zien. Dit komt door te weinig aanbod.