Terug naar Nieuwsoverzicht

Clubchallenge tijdens het Dutch Open

2 september 2021

Van 16 t/m 129 september vindt de Dutch Open plaats op Bernardus Golf in Cromvoirt. Jeugdige bezoekers kunnen tijdens dit vierdaagse evenement niet alleen kijken naar topgolf, maar ook zelf verschillende golfchallenges uitproberen in het GOLF RAAK!-Funpark. Voor jeugdteams is er een speciale Clubchallenge.

Gratis toegang

Het Dutch Open is het bekendste golftoernooi in Nederland en vindt dit jaar van 16 t/m 19 september plaats op Bernardus Golf in Cromvoirt. Tickets zijn hier te bestellen. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang en jeugdige bezoekers van 13 t/m 17 jaar tegen gereduceerd tarief.

GOLF RAAK!-Funpark
Op het terrein kunnen kinderen het GOLF RAAK!-Funpark bezoeken. Kinderen van alle leeftijden en niveaus zijn welkom en kunnen verschillende spellen uitproberen, zoals ‘Golfdarts’ en ‘Hole in the Wall’. Voor kinderen die nog nooit gegolft hebben, is dit een laagdrempelige en leuke manier om kennis te maken met de sport, maar ook voor al golfende kinderen is het Funpark een bezoekje waard! Om zeker te zijn van een plekje kunnen kinderen zich hier - onder 'Golfactiviteiten' - inschrijven voor een specifiek tijdvak.

Heeft jouw kind al een GOLF RAAK!-pasje? Met dit pasje kan hij of zij bij alle grote evenementen zo naar binnen lopen. En naast gratis entree biedt het nog veel meer voordelen. Denk aan gratis gebruik van de oefenfaciliteiten en een greenfee van maximaal €10. Vraag hier een gratis GOLF RAAK!-pasje aan.

GOLF RAAK! Clubchallenge

Kinderen kunnen ook met vriendjes of vriendinnetjes (ook als ze nog niet golfen!) naar het GOLF RAAK!-Funpark komen of met hun eigen competitieteam. In groepjes kunnen ze zich dan gratis inschrijven en meedoen aan de Clubchallenge. Tijdens deze team challenge zijn er punten te verdienen per spel en deelnemer en wordt aan het eind van het evenement bekeken welk team de meeste punten verdiend heeft. De winnaars worden bekend gemaakt via het Instagramkanaal van GOLF.NL.

  • Teams mogen zo groot zijn als je zelf wil.
  • De challenge duurt 2 uur: deelnemers zijn 1 uur in het GOLF RAAK!-Funpark en gaan 1 uur onder begeleiding de baan in.
  • Per drie deelnemende kinderen, krijgt de golfclub een gratis toegangskaart voor een begeleider.
  • De Clubchallenge kan op op één van onderstaande dagen en tijdsvakken gedaan worden.

donderdag 16 sep & vrijdag 17 sep:
15:00 - 17:00 uur

zaterdag 18 sep & zondag 19 sep:
09:00 – 11:00 uur
11:00 – 13:00 uur
13:00 – 15:00 uur
15:00 – 17:00 uur

Doe mee en schrijf jouw team snel in!

Wist je dat je de GOLF RAAK! Clubtrofee kunt winnen? Verzamel met jouw jeugdteam de meeste punten. Aan het einde worden alle punten opgeteld en het team met de meeste punten wint de GOLF RAAK! Clubtrofee én het GOLF RAAK! Funpark voor op de golfclub! 

Inschrijven kan tot en met maandag 13 september. 

Let op vol=vol. 

Jeugd enthousiasmeren

Neem je kinderen en hun vriendjes mee naar de Dutch Open of spoor de jeugdleden van jouw club aan om de Challenge Trophy te bezoeken en mee te doen aan de Clubchallenge. Het is een unieke kans om jonge en beginnende golfers te enthousiasmeren en nieuwsgierig of nog nieuwsgieriger te maken naar de sport. Uiteindelijk zal dit enthousiasme zich doorvertalen naar meer jonge golfers op de Nederlandse clubs en banen: een noodzaak voor een gezonde ontwikkeling van de golfsport! 

De Golf Academie

Voor ouders, begeleiders en ervaren kinderen is De Golf Academie aanwezig op het evenement. Je kunt je op de dag van je bezoek ter plekke aanmelden voor een videoanalyse, trackmansessie en putlessen gegeven door PGA-professionals. Deze sessies duren elk 15 minuten. Je kunt je ook hier al inschrijven voor één van deze sessies.