Terug naar Nieuwsoverzicht

Podje Golf genomineerd voor Dutch Podcast Awards

29 september 2021

Podje Golf is genomineerd voor de Dutch Podcast Awards 2021. Uit de honderden door het publiek aangedragen kandidaten werden uiteindelijk slechts vijf podcasts in de categorie Sport genomineerd, op basis van het aantal inzendingen

De nominatie is dus te danken aan de ‘golfende’ luisteraars en een hoogtepunt in het zesjarige bestaan van GOLF.NL. Podje Golf draait immers nog maar een jaar en in deze korte tijd hebben de hosts Gerard Louter en zijn jonge vriend Sietse Herrema een trouwe fanschare opgebouwd.

Podcast Awards

De Dutch Podcast Awards zijn de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot de belangrijkste prijzen voor podcastmakers. In 2020 werden maar liefst 19.000 stemmen uitgebracht, bijna twee keer zoveel als het jaar ervoor. De verwachting is dat het aantal stemmen nu nog veel hoger zal zijn, want de podcast is nog altijd een in populariteit stijgend medium.

Mok Podje Golf

Tot en met 11 oktober 2021 kan iedereen stemmen op de genomineerde podcasts. Die tellen voor 75% mee in de eindscore. De overige 25% wordt bepaald door een onafhankelijk vakjury. Die bestaat uit podcastmakers, mediadeskundigen en presentatoren. Op 26 en 27 oktober worden op BNR Nieuwsradio een voor een de winnaars bekendgemaakt. Op donderdag 28 oktober is de finale in Krasnapolsky in Amsterdam. Daar worden de awards voor beste host en beste podcast van Nederland uitgereikt.

De nominatie voelt al als een prijs op zichzelf, maar het zou voor Gerard en Sietse én het Nederlandse golf fantastisch zijn als ook de hoofdprijs wordt binnen gesleept. Het feit dat Podje Golf door zo’n breed publiek beluisterd en gewaardeerd wordt zien wij als een teken dat de golfsport zich op een positieve manier ontwikkelt en steeds meer - en terecht - een sport wordt voor iedereen.

Breng ook je stem uit op Podje Golf! Je kunt stemmen tot en met 11 oktober 2021.

Podje Golf nominatie