Terug naar Nieuwsoverzicht

Lynn van der Sluijs in Junior Vagliano Trophy

18 augustus 2022

Lynn van der Sluijs is geselecteerd voor het team van continentaal Europa dat deze maand om de Junior Vagliano Trophy strijdt tegen een team van Groot-Brittanniƫ en Ierland.

In de strijd om de Junior Vagliano Trophy spelen de beste meisjes van 16 jaar en jonger van continentaal Europa tegen de beste meisjes van Great Britain & Ireland. Het kampioenschap wordt dit jaar gehouden op 26 en 27 augustus op Blairgowrie Golf Club in Schotland, tegelijk met de Jacques Léglise Trophy waarvoor Thijmen Batens is geselecteerd.

De Junior Vagliano Trophy wordt sinds 2011 gespeeld en dit is de zevende editie. Onder de deelnemers uit het verleden zijn Georgia Hall, Charley Hull, Emily Pedersen en Bronte Law. Tot nu werd elke Junior Vagliano Trophy gewonnen door het team van continentaal Europa.

De 16-jarige Lynn Van Der Sluijs is het eerste Nederlandse meisje dat in de Junior Vagliano Trophy speelt. Ze heeft haar selectie te danken aan verschillende goede prestaties in 2022. In de strokeplay-kwalificatie van het R&A Girls’ Amateur Championship van vorige week werd ze gedeeld achtste. In de tweede matchplay-ronde - de beste 32 - werd ze uitgeschakeld. Een maand eerder werd Van der Sluijs tweede in het 72-holes English Girls U16 Championship op Formby Ladies Golf Club in Engeland. In de European Young Masters van 2022, op Linna Golf in Finland, werd Van der Sluijs gedeeld 13de. In Nederland won Lynn in mei op Golfclub De Haar het Nationaal Strokeplay Kampioenschap Meisjes tot en met 18 jaar. 

Captain van Team Continent of Europe is Myrte Eikenaar. In het recente verleden won zij twee keer het European Mid-Amateur Ladies’ Championship. In 2021, toen de Junior Vagliano Trophy werd gespeeld op de Hilversumsche Golfclub, was Eikenaar ook captain. De organisatie van de Junior Vagliano Trophy is in handen van de R&A en de EGA (European Golf Association). Meer informatie is te vinden op de website van de EGA

Lynn van der Sluijs

De Junior Vagliano Trophy is de juniorenvariant van de Vagliano Trophy. De volgende editie van dit dameskampioenschap wordt gespeeld van 30 juni tot en met 1 juli 2023 op Royal Dornoch in Schotland. Nederlandse vrouwen die de Vagliano Trophy hebben gespeeld: Dewi Weber, Marieke Nivard, Dewi-Claire Schreefel, Marieke Zelsmann, Mette Hageman, Alice Janmaat, Joyce Heyster, Annie van Lanschot, Anneke van Riemsdijk, Annelies Eschauzier.