Terug naar Nieuwsoverzicht

Doe mee met de Koningsspelen 2023!

9 december 2022

Op 20 en 21 april 2023 vinden voor de 11e keer de Koningsspelen plaats. Voor scholen en kinderen een sportief Oranjefeest, voor sportverenigingen een kans om op een eenvoudige manier in contact te komen met kinderen in de buurt. De NGF ondersteunt de Koningsspelen en moedigt golfclubs aan zich in te schrijven voor een Koningsmatch.

Wat zijn de Koningsspelen?

De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest waar bijna 1,3 miljoen kinderen van 6.000 basisscholen aan meedoen. De Koningsspelen vinden traditiegetrouw plaats op de laatste vrijdag voor Koningsdag. De dag begint met een gezamenlijk, feestelijk Koningsontbijt en daarna zijn er sportieve activiteiten. Scholen bepalen zelf hoe ze de Koningsspelen inrichten.

Koningsmatch

Veel scholen zoeken hulp bij de organisatie van deze sportdag. Via het platform Koningsmatch gaan zij vanaf januari op zoek naar sportverenigingen die willen helpen. En dat biedt een kans voor golfclubs! Wil jij dat meer kinderen gaan golfen? Wil je meer jeugdspelers aantrekken? Plan een clinic of proefles voor kinderen op donderdag 20 of vrijdag 21 april 2023 en meld je club aan voor een Koningsmatch, zodat scholen uit de buurt jouw aanbod eenvoudig kunnen vinden vanaf januari.

Lees hier meer over de Koningsmatch en meld je aan!

Flexibele data in 2023

Volgend jaar vinden de Koningsspelen plaats op donderdag 20 april en vrijdag 21 april. Er zijn eenmalig twee data gekozen omdat het Suikerfeest op 21 april 2023 valt. Sommige scholen hebben vanwege deze dag een aangepast programma. Om alle scholen en kinderen mee te kunnen laten doen, mogen scholen zelf de datum kiezen die het beste bij hen past.

 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Bron: De Koningsspelen 2022