Terug naar Nieuwsoverzicht

Regthuys Golfstart golfclub van de maand

28 januari 2022

Golfbaan Regthuys heeft Golfstart vooruit gepland tot en met september. In 2021 hadden zij 43 boekingen binnengehaald, dit jaar zijn zij vast van plan om dat aantal te overtreffen.

Golfbaan Regthuys heeft dit jaar vanaf februari tot en met september al tien Golfstart-lespakketten ingepland. Een goed voorbeeld voor andere golfclubs om het jaar op deze manier te starten. En zo zullen ze met gemak het mooie aantal van 43 Golfstart-deelnemers overtreffen dat ze in 2021 voorbij zagen komen. Reden genoeg om Golfbaan Regthuys uit te roepen tot Golfstart Golfclub van de maand januari.

Wij spraken algemeen directeur Jeroen Botman over het succes van Golfstart op Regthuys.

Waarom maken jullie gebruik van het Golfstart-platform?
"We gebruiken Golfstart omdat het platform een goed bereik heeft onder golfers die we anders mogelijk niet bereiken."

Wat doen jullie aan lokale promotie?
"Onze grootste promotie gaat via de beginnende golfers zelf. Zij steken met hun enthousiasme vrienden en familie aan!"

Waarom kiest een beginnende golfer voor een Golfstart-lespakket bij jullie?
"Wij zijn een laagdrempelige golfbaan en doen alles net even anders. We proberen er een feestje van te maken en staan daarom ook al jaren in de top 3 van meest gastvrije golfbanen van Nederland. Dit begint al vanaf de eerste les waar we drie enthousiaste golfleraren voor hebben. 'Weekendjes GVB' en dergelijke doen we absoluut niet, want we willen ook na de eerste cursus dat iedereen doorgaat met het golfspel. Door de combinatie van leuke lessen, snel de baan in op onze par-3-baan en gezellige horeca wil het merendeel nooit meer stoppen met golfen."

Hoe geven jullie invulling aan Golfstart?
"Onze Golfstart bestaat uit vier lessen. In de eerste les, bestaande uit twee lesuren, krijgen de deelnemers een introductie in golf. De tweede les richten wij op chippen en in les drie gaan we putten. Tijdens de laatste dag geven wij een dubbele les waarin de deelnemers swingen en de baan in gaan."

Wat heeft Golfstart jullie opgeleverd?
"Het merendeel van de Golfstart-deelnemers gaat door met een vervolgcursus. Ze behalen dan vrijwel allemaal hun baanpermissie, handicap 54 en blijven golfen. Een redelijk deel hiervan wordt ook fanatiek golfer en de rest golft nog regelmatig."

Wat is jullie gouden tip aan andere golfclubs en -banen?
"Maak het allemaal niet te fanatiek. De beginnende golfer wil gewoon op een ontspannen manier kennismaken met de golfsport. En geef aandacht aan de vervolgstap zodat iedereen ook doorgaat met lessen en spelen."

Golfbaan Regthuys