Terug naar Nieuwsoverzicht

Spaarnwoude: Golfstart Golfclub van het jaar 2021!

13 december 2021

Golfbaan Spaarnwoude, één van de grootste golfbanen van Nederland, is enthousiast gebruiker van het Golfstartplatform. En de beginnende golfer weet de Golfstart-lespakketten van Spaarnwoude ook goed te vinden. Zelfs zo goed, dat Spaarnwoude in 2021 de meeste inschrijvingen achter zijn naam heeft staan (ruim 160!) en daarmee verdiend de titel verdient van Golfstart Golfclub van het jaar. Gefeliciteerd!

Nicole Wortel, Events medewerker bij golfbaan Spaarnwoude, geeft antwoord op onze brandende vragen.

Waarom maken jullie gebruik van het Golfstart-platform?
"Vanwege het grote bereik van Golfstart. Het trekt mensen aan in een ruime straal om ons heen. Verder zorgt Golfstart niet alleen voor een uitstekende eerste kennismaking met de golfsport, maar ook voor een goede binding met de golfbaan. Zo weten we inmiddels ook dat veel Golfstart-deelnemers na de cursus hun vervolglessen ook bij ons boeken."

Waarom zou een beginnende golfer juist bij Spaarnwoude een Golfstart moeten willen volgen?
"Onze golfprofessionals bouwen de lessen zo op dat alle facetten van het golfspel aan bod komen. Daarbij kunnen deelnemers tussen de lessen door komen oefenen op onze uitgebreide oefenfaciliteiten. We hebben ruim 90 afslagplaatsen op onze driving range, waar iedereen gratis gebruik van kan maken. En ik ben uiteraard een beetje bevooroordeeld, maar de professionals op Spaarnwoude zijn gewoon de beste!"

Spaarnwoude Golfstart Golfclub van het jaar

Wat doen jullie precies aan lokale promotie?
"Op onze website besteden we aandacht aan Golfstart en we vermelden de data ook in onze nieuwsbrief, die naar maar liefst 7000 abonnees gaat. Op social media berichten we ook regelmatig over ons Golfstart-aanbod. Verder hebben we in onze shop flyers liggen, waarin we de mogelijkheden voor de startende golfer beschrijven, waaronder ook Golfstart."

Hoe geven jullie invulling aan Golfstart?
"Wij hebben de 6 uur verdeeld over 4 lessen van 1,5 uur. De lessen zijn inclusief het gebruik van materiaal en in de laatste les gaan de deelnemers met een van onze professionals de baan in. We bieden lessen aan op doordeweekse dagen en in het weekend. De lessen in het weekend zitten het snelst vol! Na de derde les sturen wij de deelnemers een e-mail met informatie over de vervolgcursus die wij voor ze hebben klaarstaan. Bij die e-mail zit ook een aanbieding van onze shop voor een betaalbare startersset, ballen en handschoentje. Ten slotte vertellen we in deze mail ook nog over de mogelijkheden van lid worden na het behalen van handicap 54."

Wat heeft dit jullie opgeleverd?
"Ruim 30% van al onze Golfstartdeelnemers heeft ook een vervolgcursus bij ons gevolgd. Dit zijn allemaal potentiële nieuwe leden van onze club!"

"Flexibiliteit is belangrijk in deze rare coronatijden"

Wat is jullie gouden tip aan andere golfclubs en -banen?
"Een groot aanbod op verschillende dagen en tijden, zodat er voor iedereen wel iets tussen zit. En het is belangrijk om flexibel te zijn. Als er bijvoorbeeld een cursus vol zit en er mensen op de wachtlijst staan, is het raadzaam om toch te kijken of je niet een cursus kunt toevoegen. Maar flexibiliteit is ook belangrijk in deze rare coronatijden. Begin vorig jaar wisselde de groepsgrootte heel erg door de steeds veranderende maatregelen. Wij zijn elke keer weer gaan puzzelen en hebben veel heen en weer gebeld en gemaild met deelnemers, zodat iedereen uiteindelijk toch zijn of haar Golfstart-cursus heeft kunnen volgen en afronden."

Heb je nog een leuk verhaal/voorbeeld van een deelnemer?
"Het is wellicht leuk te vermelden dat we al een aantal BN'ers voorbij hebben zien komen in onze Golfstart-lessen. Presentatrice Iris Enthoven en acteur Juvat Westendorp hebben hier hun baanpermissie gehaald, net als ondernemer Moïse Trustfull samen met haar vader en oud-profvoetballer Orlando Trustfull. Maar het allerleukste blijft het om te zien als deelnemers in hun Golfstartgroepjes doorgaan voor hun handicap 54 en blijvende golfmaatjes van elkaar worden!"