Terug naar Nieuwsoverzicht

Maandelijkse update Open Golfdagen en Golfstart

1 juli 2022

We zitten halverwege het kalenderjaar. De zomer is begonnen en de banen liggen er mooi bij. De boekingen voor het Open Golfdagen-platform stijgen, de Golfstart-boekingen laten daarentegen een dalende lijn zien. Wat de precieze cijfers zijn en hoe we die willen doorzetten of verbeteren, lees je hier.

Open Golfdagen

Op het Open Golfdagen-platform zijn op dit moment 83 kennismakingslessen te vinden, geplaatst door 18 golfclubs. Er wordt flink vooruit gepland en dat resulteert in volle kennismakingslessen. Afgelopen maand hebben ruim 109 deelnemers zich ingeschreven!

Golfstart

De cijfers van Golfstart zien er helaas minder positief uit; die zijn afgelopen maand iets gedaald. Op het Golfstart-platform staan op dit moment 76 lespakketten, geplaats door 31 golfclubs. Er wordt wat minder voor uitgepland dan we gewend zijn. Afgelopen maand zijn 69 deelnemers begonnen met een Golfstart. 

Deelnemende clubs moeten zelf actief promotie doen om hun deelnemers te werven. Dit kan met on- of offline campagnes. Denk aan een actief socialmediakanaal of een advertentie in de plaatselijke krant. De NGF biedt promotieartikelen aan zoals flyers en posters. Mocht je hiervan gebruik willen maken, neem dan contact met ons op. 
Op het Golfstart-platform zien we dat mensen hun cursus boeken na de vakantie, met als gevolg dat cursussen in september al vol zitten. Plaats dus nu je aanbod voor september/oktober.

Wat is er afgelopen maand gebeurd?

Afgelopen maand heeft de NGF de twee platformen gepromoot op het Dutch Open en de Libelle-zomerweek. Bij de Libelle-zomerweek waren in totaal 69.750 bezoekers. Naast de informatie die we aan een deel van hen hebben kunnen geven over Golfstart, hebben we 194 e-mailadressen verzameld waarop we geïnteresseerden kunnen benaderen. Ook zijn 10 Golfstarts weggeven.

Verder was er een toffe actie in Utrecht. Midden in het centrum zijn opnames voor de campagne Golf Party gemaakt. Hierbij hebben tien mensen een Golfstart gewonnen. Presentatrice Shelly Sterk is een grote ambassadeur van de sport. Het was een geslaagde dag waarin we de stad Utrecht hebben laten kennismaken met golf en Golfstart. Ben je benieuwd naar Shelly’s Golf Party? Bekijk hier de eerste afleveringen

Ook plaatsten we een advertentie in het magazine Helden, STRRN magazine en in de nieuwsbrief van Big Green Egg. Hierin lieten we de voordelen van Golfstart zien en gaven we 10% korting.

We hebben de afgelopen maand veel vouchers en kortingen weggeven voor Golfstart. Zorg er dus voor dat je al je aanbod op het platform hebt staan. De cursussen zitten in no time vol. 

Wat staat er op de planning?

Er komt een advertentie in de Droomsalaristrekking van de Staatsloterij die een groot bereik heeft.
De zes afleveringen van Shelly’s Golf Party komen online. Tijdens deze Party laat Shelly zien dat golf een feestje is en komt Golfstart uitgebreid aan bod. In deze campagne zijn e-mailadressen verzameld die gebruikt gaan worden voor een mailflow. 
Clubs en banen kunnen gratis nieuwe flyers bestellen. Deze flyers hebben een ‘slimme’ QR-code waardoor de gebruiker de Golfstart-cursussen te zien krijgt die in zijn/haar buurt zijn. Zo komen mensen die de flyer bij jou op de club scannen, gelijk uit bij jouw Golfstart-pagina. Wil je deze flyers ontvangen? Neem dan contact met ons op. 
Winactie: clubs en banen die hun aanbod op de platformen van Open Golfdagen en/of Golfstart hebben staan, maken kans op een fotosessie door een professionele fotograaf. Meer weten? Klik hier.