Terug naar Nieuwsoverzicht

Doe mee aan de Nationale Sportweek 2022

26 juli 2022

Zet de golfsport en jouw golfclub of -baan in de schijnwerpers tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek. In deze week (16 t/m 25 september) organiseren gemeenten, sportbedrijven en -clubs over het hele land activiteiten om mensen op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met sport en bewegen.

Tijdens de coronacrisis heeft de golfsport weliswaar een groei heeft meegemaakt, maar de landelijke sportdeelname is in deze periode drastisch afgenomen. Extra reden voor het NOC*NSF om de Nationale Sportweek voluit te promoten. Maak hier gebruik van en open je club voor geïnteresseerden!

Doe mee!
Elke sportclub kan meedoen aan de NOC*NSF Nationale Sportweek. Je kunt je inschrijven via de website van het NOC*NSF. Je doet dan officieel mee met de sportweek en wordt op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen. Ook krijg je eind juni de NOC*NSF Nationale Sportweek toolkit, met daarin inspirerende voorbeelden en bruikbare content die jij kan inzetten om nieuwe sporters aan te trekken voor jouw club.

Je kunt echter ook zonder inschrijving je voordeel doen met alle aandacht voor sport en beginnen met sporten die tijdens deze week gegenereerd wordt. Het NOC*NSF zal tijdens de Nationale Sportweek veel promotie maken voor het platform sport.nl. Dit platform is gekoppeld aan Clubbase, waar de platformen Open Golfdagen en Golfstart ook op draaien. Met andere woorden: plan nu je aanbod in en je kennismakingslessen en Golfstartcursussen zullen zeker gevonden worden tijdens de Nationale Sportweek! En ook zonder officiële inschrijving kun je gebruik maken van de verschillende promotiematerialen van het NOC*NSF. Klik hier om de toolkit te downloaden.

Nationale Sportweek 2022

Samenwerking met gemeente
In de Nationale Sportweek worden sportclubs en gemeentes aangemoedigd om actief met elkaar samen te werken. In deze week zullen veel (grotere) gemeentes verschillende activiteiten organiseren waarbij ze de hulp van sportverenigingen zoeken in hun eigen gemeente. Maar ook buiten de Nationale Sportweek om loont het altijd om een kort lijntje te houden met de gemeente. Zo zijn er verschillende goede voorbeelden van gemeentes die een sportprogramma subsidiëren voor een bepaalde doelgroep. Lees hier over de geslaagde samenwerking tussen gemeente Schagen en Golfclub Dirkshorn.

Neem ook contact op met jouw gemeente. Wellicht kunnen jullie samenwerken in de Nationale Sportweek of anders contact houden voor een eventuele samenwerking in de toekomst. Heb je hier ondersteuning bij nodig? Neem contact met ons op, wij kunnen altijd helpen!