Terug naar Nieuwsoverzicht

Grevelingenhout: Golfstart Golfclub van de maand

2 maart 2022

Bruinisse is een dorp in het uiterste oosten van Schouwen-Duiveland. Iets buiten het dorp vind je Golfclub Grevelingenhout. Een gastvrije club, met een prachtige 18-holesbaan en een leuke par-3-baan. Grevelingenhout is zeer actief op het Golfstart-platform, heeft tot nu toe 34 deelnemers gehad en louter positieve reviews ontvangen. Reden genoeg om deze Zeeuwse club uit te roepen tot Golfstart Golfclub van de maand februari!

Aan het woord is Marjoke Maurits, verantwoordelijk voor de marketing en werving op Grevelingenhout.

Waarom maken jullie gebruik van het Golfstart-platform?
"Als Golfclub Grevelingenhout trekken wij graag beginnende golfers aan. We ervaren dat met het Golfstart-platform belangstellenden snel en eenvoudig een beschikbare cursus in de buurt kunnen vinden. Wil je starten met golf, dan ga je online op zoek naar de mogelijkheden. Het vinden van de golfclub en het inschrijven voor een cursus is heel makkelijk. Op dit moment bieden we meerdere cursussen aan op verschillende dagen, overdag, in de avond en ook in het weekend. We onderzoeken hiermee of we door dit diverse aanbod nog meer cursisten aantrekken."

Waarom zou een beginnende golfer juist bij jouw golfclub een Golfstart moeten volgen?
"Golfclub Grevelingenhout is een gezellige actieve vereniging en doet veel voor de beginnende golfers en nieuwe leden. We organiseren verschillende activiteiten door het jaar heen, waaronder meerdere introductiedagen om nieuwe golfers wegwijs te maken binnen de club. Daarnaast zijn ervaren spelers bereid om met onervaren spelers een ronde te spelen. Golfstart zien wij als een eerste kennismaking. Een kennismaking die zowel wij als de golfpro’s graag uitbreiden na de cursus.

Overigens is het heel prettig, zeker voor de beginnende golfer, dat er op Grevelingenhout deskundig advies voorhanden is als het bijvoorbeeld gaat om het aanschaffen van je golfclubs. We hebben een onlangs vernieuwde golfshop met een uitgebreid assortiment. Iedere cursist krijgt tijdens de cursus een gratis leenset, maar na verloop van tijd willen ook beginners hun eigen golfclubs aanschaffen. Ons team van golfprofessionals kunnen hen adviseren welke clubs het beste bij hen passen. In één keer de juiste (beginners)set kopen is goed voor het spelplezier én de portemonnee!"

"Veel Golfstart-deelnemers zijn bij ons terechtgekomen via onze leden"

Wat doen jullie aan lokale promotie?
"We adverteren in regionale media, publiceren op Facebook, Instagram en LinkedIn. Daarnaast vragen we ook onze leden via onze nieuwsbrief om belangstellenden attent te maken op de cursussen. Op deze manier hebben we via onze leden veel cursisten aangemeld gekregen."
 
Hoe geven jullie invulling aan Golfstart?
"Golfstart is voor ons een fijne samenwerking tussen de golfprofessionals, de vereniging en de baanexploitant. Alle activiteiten worden voor het grootste deel door vrijwilligers uitgevoerd. Met de golfprofessionals stemmen we af wanneer we welke cursussen organiseren. Vervolgens plaatsen we de verschillende cursussen online, wat via het platform vrij eenvoudig is."

Wat is jullie gouden tip aan andere golfclubs en -banen?
"Zorg dat je locatie te vinden is op Golfstart! Als je geen cursus aanbiedt, dan ben je ook niet zichtbaar. En ook: bied cursussen aan op verschillende dagen en tijdstippen."

Grevelingenhout Golfstart Golfclub van de maand

Wat heeft Golfstart jullie opgeleverd?
"Onze ervaring is dat beginners vrijwel allemaal doorgaan; wij hebben praktisch geen afhakers. Na het zesde lesmoment bieden wij de cursisten een vervolgcursus aan voor 3 maanden. Dan hebben zij langer de tijd om te lessen en krijgen ze de mogelijkheid onbeperkt te oefenen en te spelen op onze par-3-baan Wij zien dat starters zo beter voorbereid raken om te spelen op de grote baan. We ontvangen enorm veel enthousiaste reviews op onze Golfstart-lespakketten. De deskundigheid van onze golfpro’s wordt veelvuldig genoemd, alsook de heldere communicatie en de fijne sfeer op Grevelingenhout. Iets waar we enorm trots op zijn!"