Terug naar Nieuwsoverzicht

Ladies, let's tee up!

8 maart 2022

Internationale Vrouwendag op 8 maart krijgt elk jaar meer aandacht. Ook de NGF geeft vrouwen graag meer aandacht. Want hoewel het absolute aantal golfende vrouwen gelukkig gestaag blijft groeien, blijft het percentage vrouwen op de golfbaan steken rond zo'n 33%. Onder de noemer 'Ladies, let's tee up' trapt de NGF op deze internationale vrouwendag af met een langdurige campagne om meer vrouwen aan het golfen te krijgen en houden.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Big Green Egg Open
De organisatie van het Big Green Egg Open past uiteraard naadloos in de campagne Ladies, let's tee up. Dit toernooi maakt deel uit van de Ladies European Tour (LET) en vindt van 14 tot en met 17 juli plaats op de Rosendaelsche Golfclub in Arnhem. Toegang is gratis en we hopen veel moeders, dochters en vriendinnen in juli op de Rosendaelsche te mogen verwelkomen!

Influencers
Maar ook meer samenwerkingen met zogenaamde vrouwelijke influencers moet vrouwengolf beter op de kaart zetten. Moïse Trustfull is zo'n influencer. Ze heeft Golfstart gedaan en is sindsdien fan van het spelletje! Ook actrice Carolien Spoor post regelmatig over haar avonturen op de golfbaan en en sinds afgelopen maand is schrijfster en muzikant Aafke Romeijn onze nieuwe columnist. Haar eerste column lees je hier.

Vrouwencijfers
Inmiddels weten veel van ons wel dat het percentage vrouwelijke golfers rond de 33% blijft steken. maar er zijn veel meer interessante cijfers en weetjes over vrouwengolf. Klik op de link hieronder!

vrouwengolf

Jouw ervaring
Hoe staat het met het percentage golfende vrouwen op jouw club? Hoe werf je ze, hoe behoud je ze? Hoe maak je golf op jouw club aantrekkelijk en laagdrempelig voor vrouwen van alle leeftijden? We horen het graag! Stuur de initiatieven op jouw club of overige ideeën over vrouwengolf naar redactie@golf.nl.

 

Vrouwengolf