Terug naar Nieuwsoverzicht

Het Big Green Egg Open in 2022

23 mei 2022

De tweede editie van het Big Green Egg Open staat gepland op 14 tot en met 17 juli 2022. Net als in 2021 vindt ook dit toernooi plaats op de prachtige baan van de Rosendaelsche Golfclub. Geïnteresseerden kunnen nu al hun tickets reserveren: de toegang is gratis!

Het Big Green Egg Open maakt deel uit van de Ladies European Tour (LET). De organisatie is in handen van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) en Golf Team Holland.

Gratis toegang

Na een succesvolle eerste editie in de zomer van 2021 is de NGF er veel aangelegen om ook van de tweede editie van dit toptoernooi voor vrouwen een onvergetelijk evenement te maken. We zijn blij te kunnen melden dat de toegang voor het Big Green Egg Open in 2022 voor iedereen gratis is. We verwachten dan ook veel toeschouwers langs de baan!

Verspreid dit bericht onder je leden, ze kunnen via de link hieronder hun gratis tickets reserveren!

 

Big Green Egg Open tickets

Meer over het Big Green Egg Open

Het Big Green Egg Open past naadloos in de groeiende aandacht voor vrouwengolf. Ook geeft het toernooi jong talent de kans zich te meten op het allerhoogste niveau. Dit zijn twee belangrijke redenen voor de NGF om het toernooi te organiseren.

De afgelopen tien jaar is de golfpopulatie gemiddeld vijf jaar ouder geworden. En het aandeel vrouwen in de golfsport is al jaren aan het dalen. Van de nieuwkomers in 2021 was niet meer dan een derde vrouw. Om deze dalende trend te keren heeft de NGF de jonge golfer (25-50 jaar) centraal staan in het Strategisch plan 2021+, met extra focus op de jonge vrouwelijke golfer.

Big Green Egg Open 2022
In 2021 eindigde Dewi Weber op een mooie 5e plek

Deelnemersveld

Het is nog te vroeg om te weten wie er precies naar het Big Green Egg Open komen. Wel hebben drie Nederlandse toppers hun deelname reeds bevestigd. Dewi Weber, kersverse speelster op de LPGA tour, komt vanuit haar woonplaats Miami over voor het toernooi. Pasqualle Coffa neemt ook voor de tweede keer deel aan het Big Green Egg Open. Ten slotte zien we Romy Meekers terug in Arnhem.

Bijzonder is dat ook de Zweedse Anna Nordqvist, nummer 22 van de wereld, en de Engelse Charley Hull, nummer 33 van de wereld, hebben toegezegd het toernooi op de Rosendaelsche bij te wonen. Nordqvist speelde maar liefst 7 Solheim Cups, waarvan ze er 4 won met team Europa. Ook heeft ze drie majors op haar naam staan: de LPGA Championship (2009), de Evian Championship (2017) en het Brits Open (2021). Charley Hull was in 2013 met haar 16 jaar de jongste deelneemster ooit in de Solheim Cup. De zeer populaire Engelse topgolfster boekte sindsdien meerdere successen op zowel de Ladies European Tour als de LPGA Tour.

Dewi Weber, Pasqualle Coffa, Charley Hull en Anna Nordqvist zijn ambassadeur van het Big Green Egg Open 2022.

Format

Het format van het toernooi blijft ongewijzigd ten opzichte van 2021: topspelers spelen samen in een team met amateurs, onder wie ook een groot aantal getalenteerde jeugdspelers. Dankzij het Golf Team Holland Talent Fund krijgen jeugdspelers de kans om mee te spelen in de Player Experience op de laatste twee dagen van het toernooi. Deze speelrechten zijn te verdienen in een aantal nationale toernooien.

Wildcards
De NGF geeft 5 wildcards weg voor deze unieke Players Experience. Vijf jonge clubtalenten tot 18 jaar krijgen zo de kans om in een wedstrijdflight te spelen met een tourspeler en zelf te ervaren hoe het is om in zo'n toptoernooi te acteren. Heb jij een clubtalent die zo'n wildcard verdient? Geef hem of haar dan op!

Big Green Egg Open 2022

Historie

Afgelopen jaar was het voor het eerst in zes jaar dat de LET neerstreek op Hollandse bodem. De laatste vergelijkbare editie van het Dutch Ladies Open werd in 2015 gehouden, de Nederlandse Christel Boeljon won het toernooi. Het Big Green Egg Open is het Dutch Ladies Open ‘nieuwe stijl’ met meer dan honderd topspelers uit Europa en ver daarbuiten. Vorig jaar werd het toernooi gewonnen door de Australische Stephanie Kyriacou (foto boven).