Terug naar Nieuwsoverzicht

In september start het golfseizoen weer

29 augustus 2023

Met de zomervakantie die op haar einde loopt, is het tijd om golf weer bovenaan het lijstje te zetten. Van voorgaande jaren weten we dat mei en september de piekmaanden zijn voor mensen die willen beginnen met golf. Daarom raden we je aan om je aanbod voor Probeer Golf en/of Golfstart voor de rest van het jaar nu te plannen.

Als je meedoet aan de campagne Welcome to the club worden jouw persoonlijke banners vanaf 1 september 2023 live gezet. In de eerste advertentieperiode (juli) dat de clubspecifieke banners aan stonden, leidde dit gemiddeld tot 5.600 bezoekers per week op het Golfstart-platform en 3.400 bezoekers per week op het Probeer Golf-platform. Je zag direct een stijging in het aantal boekingen en op beide platformen was de vraag groter dan het aanbod. Des te meer reden om jouw aanbod vooruit te plannen, zodat je club zichtbaar is op het platform.

Zelfs als je niet deelneemt aan de Welcome to the club-campagne kun je hier nog steeds van profiteren. Naast specifieke clubbanners zullen we ook nationale promotie inzetten met Facebook-advertenties en directe weergave op Google bij zoekopdrachten (Google Adwords). Zolang jouw aanbod op ons platform staat, profiteer je hiervan.

Haal het meeste uit je aanbod

Vanaf september 2023 gaan we weer volop inzetten op het promoten van golf. We willen potentiële golfers enthousiast maken voor kennismakingslessen via Probeer Golf of beginnerscursussen via Golfstart. Een gevarieerd aanbod van lessen en cursussen is cruciaal om nieuwe golfers op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met golf. Hier zijn enkele tips om golfers te bereiken en te activeren:

  • Plan je aanbod op Probeer Golf en Golfstart wekelijks of tweewekelijks in, op vaste tijdstippen en dagen. Dit maakt het voor potentiële golfers makkelijk om een les of cursus te plannen bij een club in hun buurt.
  • Plan de lessen en cursussen in na werktijd of op een zaterdag of zondag. Dit zijn tijdstippen die passen bij de beoogde doelgroepen.
  • Zorg ervoor dat je clubwebsite makkelijk te vinden en toegankelijke informatie biedt en gebruik beelden die aantrekkelijk zijn voor alle doelgroepen.
  • Link op je clubwebsite naar je persoonlijke Probeer Golf- en Golfstart-pagina.
  • Promoot je aanbod lokaal. Breng je leden op de hoogte, plan sociale-mediaberichten in en bekijk mogelijkheden voor lokale advertenties.
  • Bied passende vervolgcursussen of lessen aan, zodat golfers actief blijven op de club. Begeleid hen bij de overgang van baanpermissie naar handicap 54, aangezien dit traject voor nieuwe golfers soms verwarrend kan zijn.

Plan nu je aanbod voor de rest van het jaar in en profiteer van onze landelijke campagne. Maar vergeet ook niet je eigen promotie in te zetten. Als je hulp nodig hebt bij het invullen van je aanbod, staan we voor je klaar!