Terug naar Nieuwsoverzicht

Volle focus op het Open Golfdagen-platform in 2023

12 januari 2023

In 2022 hebben we veel geïnvesteerd in de startende golfer. We hebben geadverteerd in landelijke kranten, hebben verschillende influencers ingezet en meerdere campagnes gedraaid om jonge mensen aan het golfen te krijgen. Golfstart blijft in 2023 belangrijk, maar we willen vooral ook een duidelijkere focus op het Open Golfdagen-platform.

Dit willen we onder andere met het oog op de nieuwe campagnestrategie ‘Welcome to the club’. De groots opgezette Welcome to the club-campagne heeft als doel de golfsport toegankelijker te maken. De campagne moet een beweging in gang zetten, die zal leiden tot een democratisering van de golfsport. Een golfsport waarin iedereen zich welkom voelt: jong, oud, man en vrouw. Waarin huidige leden zich thuis en nieuwe leden zich welkom voelen.

Welcome to the club zal nog meer mensen nieuwsgierig maken naar de golfsport. En ja, we beseffen dat we die nieuwsgierigheid aanwakkeren in een tijd waarin de meeste banen en clubs vol zitten. Maar dit zal niet altijd zo zijn. Sterker nog, het aantal startende golfers per jaar loopt terug en de vergrijzing zet ook de komende jaren nog door. Voor een gezonde golfsport op de lange termijn is een grote campagne als Welcome to the clubs dus absoluut nodig.

En deze campagne gaat hand in hand met het Open Golfdagen-platform. Opengolfdag.nl is dé plek waar nieuwe golfers eenvoudig in hun eigen buurt hun eerste kennismaking met golf kunnen vinden en reserveren. Als club kun je door het hele jaar heen Open Golfdagen organiseren en promoten via het platform opengolfdag.nl.

Voordelen:

  • De kennismakingslessen zijn in principe overal en altijd hetzelfde en gratis voor de deelnemers.
  • Als er toch extra kosten bij komen kijken (voor bijvoorbeeld koffie en taart bij ontvangst) dan kan dit ingevoerd worden en doorberekend aan de deelnemers.
  • Kennismakingslessen / Open Golfdagen zijn ideaal om een vervolgaanbod (cursus naar baanpermissie of handicap 54) aan te bieden.

Actie:

  • Zorg dat jouw golfclub of -baan altijd zichtbaar is op het platform.
  • Plan maandelijks een kennismakingsles in, en plan een paar maanden vooruit. Vooruitplannen loont, omdat het rust en duidelijkheid brengt. Zo weet het hele team - de golfschool én golfvereniging met alle bijbehorende commissies en vrijwilligers - waar ze in het jaar aan toe zijn. Om dezelfde reden is het prettig voor deelnemers, ook zij kunnen door deze strakke planning een Open Golfdag ver in de toekomst in hun agenda zetten. Een ander voordeel van vooruitplannen is dat je kunt anticiperen op volgeboekte Open Golfdagen. Clubs kunnen dan eventueel een extra dag inplannen om zo niemand teleur te hoeven stellen.
  • Profiteer van de landelijke campagnes, maar vergeet ook niet je Open Golfdagen / kennismakingslessen lokaal te promoten.

Golfstart

Golfstart blijft de logische vervolgstap op de Open Golfdagen. Net als in 2022 zullen we ook komend jaar deelnemers werven via verschillende mediacampagnes, nieuwsbrieven en social media kanalen.

En net zoals we als gevolg van Welcome to the club meer deelnemers verwachten op de Open Golfdagen zal ook de vraag naar Golfstart toenemen na de start van deze campagne. Hiervoor hebben we draagvlak nodig. Draagvlak bij clubs en banen voor Golfstart én voor het beleid om meer startende, bij voorkeur jonge, golfers aan te trekken. Het succes van Golfstart valt en staat vervolgens bij voldoende aanbod op het platform. Dus plan jouw baanpermissie- en/of handicap 54-cursussen de komende maanden vooruit en blijf zichtbaar op het platform!

Extra nieuws:

  • De uitbetalingen zullen vanaf februari 2023 gedaan worden zodra een cursus start (dit in plaats van maandelijkse uitbetalingen).
  • De lesdata van een reeds gestarte cursus kunnen tot 24 uur van tevoren gewijzigd worden.
  • Er komt een nieuwe mailflow voor beginnende golfers, bestaande uit 6 activerende mails. Het doel van deze mailflow is om beginnende golfers op een leuke en informerende manier een vliegende start te geven in hun beginnende golfcarrière.