Terug naar Nieuwsoverzicht

8 TeamNLGolf’ers in EK voor golfers met een beperking

7 juli 2023

Van 20 tot en met 22 juli wordt op The Dutch het Europees Kampioenschap voor golfers met een beperking georganiseerd. Het European Championship for Golfers with Disability wordt gecombineerd met een workshop voor golfbanen, -clubs en professionals.

Voor het EK – op woensdag 19 juli – wordt een workshop georganiseerd voor golfclubs, -banen en -professionals: Help de beperking te beperken! ”Na de workshop worden er clinics gegeven voor volwassenen onder toeziend oog van Monique Kalkman en José Loomans om kennis te maken met de golfsport. Meer informatie/aanmelden: klik hiier.  

Over het EK

In dit EK komen getalenteerde golfers met een beperking samen om te strijden op het hoogste niveau. De ruim 80 deelnemers uit heel Europa strijden in drie verschillende categorieën. Acht TeamNLGolf’ers strijden mee om de titels. Er doen ruim tien golfers mee met een handicap onder de 1,0.

Het EK vindt voor het eerst plaats op Nederlandse bodem: van 20 tot 22 juli 2023 op The Dutch in Spijk. Het evenement belooft golf van hoog niveau en zet inclusie en de bevordering van de golfsport voor mensen met een beperking in de schijnwerpers. De organisatie is in handen van de European Golf Association (EGA), de European Disabled Golf Association (EDGA) en de Nederlandse Golf Federatie (NGF).

Publiek is van harte welkom. De toegang is gratis en er wordt een gratis clinic aangeboden. Onder supervisie van een golfpro kan iedereen met een beperking kennismaken met de golfsport.

Alexander Renders, Teammanager Sportparticipatie bij de NGF, benadrukt het belang van het EK: "Dit kampioenschap is een mijlpaal in onze inspanningen om sportparticipatie te stimuleren en mensen met een beperking te ondersteunen bij het beoefenen van golf. Het is geweldig om zoveel getalenteerde golfers samen te zien komen en te laten zien wat ze kunnen bereiken.”

Het 54-holes strokeplay toernooi kent drie categorieën: vrouwen, mannen en paragolfers. Paragolfers spelen in een mobiele buggy die je tot stahoogte brengt om een golfswing te kunnen maken. Niels Boysen, Teammanager Topsport en Handicap & Regels bij de NGF: "Dit kampioenschap brengt niet alleen de beste golfers met een beperking samen, maar het biedt ook een platform om de sport verder te ontwikkelen en nieuwe talenten te ontdekken. We zijn er trots op dat we de kans hebben om in Nederland te laten zien wat mogelijk is binnen de golfsport, ongeacht beperkingen."

Coach én deelnemer

Voor Macella Neggers is een bijzondere rol weggelegd. Naast TeamNL-coach is ze deelneemster en een van de favorieten bij de vrouwen. Neggers is een voorbeeld voor golfers met een beperking en speelt een essentiële rol in de begeleiding en training van de Nederlandse golfers. "Als coach ben ik ontzettend trots op onze TeamNL-golfers met een beperking", zegt Neggers. "We hebben hard gewerkt om ons voor te bereiden op dit EK en ik ben ervan overtuigd dat we geweldige prestaties zullen neerzetten. Dit EK is een geweldige kans om de sportieve vaardigheden en doorzettingsvermogen van golfers met een beperking in Nederland een podium te geven.”

De andere spelers die TeamNL vertegenwordigen zijn Richard Kluwen, Jurgen Boon, Arthur Kostermans, Mari Berkers, Nick Mosselman, Harry van der Valk, Tycho Kuiper en Daphne van Houten.

Meer informatie

Kan je club niet aanwezig zijn bij de workshop op 19 juli, maar wil je wel weten over het aanbieden van golf voor mensen met een beperking? Klik hier

Lees ook een vooruitblik op het EK van GOLF.NL en van Uniek Sporten.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.