Terug naar Nieuwsoverzicht

Doe mee aan de golfhoreca-benchmark van de NVG

27 november 2023

Wil jij weten hoe jouw horeca presteert ten opzichte van andere golfbanen? Doe dan mee aan de golfhoreca-benchmark van de NVG. Het kost niet al te veel moeite maar levert interessante inzichten op.

De NVG (Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties) heeft de samenwerking opgezocht met horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners om samen een duidelijk beeld te creëren van de huidige stand van zaken van horeca op golfbanen. Als je ook graag inzichtelijk wilt hebben hoe de horeca op jouw golfaccommodatie presteert, dan moet je zeker meedoen met deze benchmark. Ook golfbanen die geen lid zijn van NVG kunnen meedoen, voor slechts 100 euro per jaar.

Wat brengt het je?

De benchmark zal op anonieme wijze de resultaten van horeca op golfbanen met elkaar vergelijken zodat we onder meer de volgende zaken inzichtelijk kunnen maken:

  • Is de horeca-omzet op onze golfbaan hoog genoeg?
  • Hebben wij de personeelskosten goed onder controle?
  • Kopen wij efficiënt genoeg in voor de horeca op onze golfbaan?
  • Is de gemiddelde horecabesteding per ronde op onze golfbaan vergelijkbaar met de rest van de branche?

Wat is er nodig?

Informatie over jouw golfbaan en de verlies- en winstoverzichten over de jaren 2018-2022. 

  • Dit overzicht kan je compleet aanleveren door een Excel-bestand in te vullen (enkel de gele en eventueel oranje cellen) en te mailen naar leonievanspronsen@spronsen.com (zie geheimhoudingsverklaring). Klik hier om naar het Excel-bestand te gaan (het bestand wordt dan gedownload op je computer).
  • Als je geen tijd of mogelijkheid heeft om dit in te vullen, kun je ook de horecajaarrekeningen van de jaren 2018-2022 met ons delen en de aanvullende informatie (tab 1 van het Excel-bestand) met de email meesturen. Uiteraard zullen de NVG en Van Spronsen & Partners daar compleet vertrouwelijk mee omgaan.

Vervolg

Begin februari 2024 worden de resultaten verwerkt en krijgen de deelnemende banen de resultaten. Hoe meer banen en clubs er meedoen aan de benchmark, hoe meer solide de resultaten zullen zijn. De deadline voor het inleveren van de gegevens is 31 januari 2024. Vul dus het Excel-bestand in en wie weet kan je dan al begin volgend jaar aan de slag met het verbeteren van jouw horeca zonder een investering te doen. Let op: de resultaten uit de benchmark worden alleen gedeeld met de deelnemende banen.

Als er nog vragen zijn, kun je altijd contact opnemen met Van Spronsen & Partners via e-mail (leonievanspronsen@spronsen.com) of telefoon (06-58926897).