Terug naar Nieuwsoverzicht

4 tips om golfers goed te introduceren

5 oktober 2023

Nieuwe golfers verdwalen vaak na Probeer Golf en Golfstart. Daarom geven we hier vier tips om golfers te helpen bij hun eerste stappen in golf en bij de introductie in een nieuwe club.

Beginnende golfers weten de weg naar de golfsport via Probeer Golf en Golfstart wel te vinden, maar na het behalen van baanpermissie raken zij vaak de weg kwijt. Golfers weten dan vaak niet zo goed wat ze vervolgens moeten doen. Dat zij zich nog niet helemaal thuis voelen bij hun nieuwe club draagt hieraan bij. Met deze vier tips kun je hier iets aan doen.

  1. We beginnen met een open deur: lief zijn tegen nieuwe mensen. Het lijkt vanzelfsprekend maar nieuwe golfers weten niet waar ze heen moeten, wat alle regels zijn en doen langer over een golfronde. Allemaal zaken waar diepgewortelde leden zich aan kunnen ergeren, waardoor ze misschien minder aardig zijn tegen beginnende golfers. Het kan helpen om leden te informeren over de instroom van nieuwe golfers en ambassadeurs te creëren. Een aantal vrijwilligers als ontvangstcomité voor beginnende golfers of een soort buddysysteem geeft nieuwe golfers meteen een vertrouwd gevoel.

  2. Voor nieuwe golfers is niet altijd duidelijk wat het wedstrijdschema is en wanneer en waar je vrij kunt oefenen. Help de nieuwe golfers dus door aan te geven wat de beste oefentijden zijn. Wanneer kan je gebruikmaken van de oefenfaciliteiten en/of zijn er andere activiteiten voor beginnende golfers? Zorg ook dat er 's avonds plek is om te oefenen. En misschien een leuk idee: organiseer gezamenlijke oefenavonden voor nieuwe golfers. Plan deze in op verschillende tijdstippen in de week zodat nieuwe golfers elkaar ook tegenkomen en sociaal integreren.

  3. Gebruik het regelexamen in de app GOLF.NL voor nieuwe golfers. Dit is online, gemakkelijk en snel. Ideaal voor de jongere doelgroep! Wil je hier meer over weten? Lees hier verder.

  4. Al veel vaker benoemd, maar het blijft belangrijk: maak een Whatsapp-groep aan voor de deelnemers aan Golfstart of voor alle nieuwe leden van de club. Hier kunnen beginnende golfers elkaar uitnodigen voor een rondje golf.