Terug naar Nieuwsoverzicht

Deel deze enquĂȘte met jouw jeugdleden

31 oktober 2023

De NGF, GolfTON en PGA Holland werken aan een volledig vernieuwd jeugdplan. Daarvoor is het belangrijk om te weten wat de huidige situatie is. We hebben daarom een enquete opgesteld, waarin we de huidige jeugd een paar vragen stellen over golfwedstrijden.

Deel de volgende link met jouw jeugdleden om de enquête af te nemen: https://survey.alchemer.eu/s3/90619148/Enqu-te-Jeugdregio.

De enquête is bedoeld voor golfende jeugdleden tot 18 jaar. Het is niet noodzakelijk dat de jeugdgolfers die aan de enquête deelnemen, meedoen aan wedstrijden of een handicap hebben. De enquête is daarnaast volledig anoniem, bestaat uit maximaal 14 vragen en kost een paar minuten om in te vullen. Het is tot 1 december 2023 mogelijk om de enquête in te vullen.

Waarom deze enquête?

De jeugdparticipatie in golf in Nederland is aanzienlijk verminderd. Het aantal jeugdgolfers is in de afgelopen 10 jaar met 35% gedaald. Dit maakt de sport kwetsbaar voor een afname in populariteit, vermindert betrokkenheid op de lange termijn en maakt de toekomst van topgolf erg onzeker. Bovendien staat Nederland bijna onderaan de ranglijst binnen Europa als het gaat om jeugdgolf, wat de noodzaak benadrukt om de jeugdgolf in het land nieuw leven in te blazen. Het nieuwe jeugdplan is van cruciaal belang om de situatie te verbeteren en de toekomst van de golfsport in Nederland te waarborgen. De resultaten uit de enquête worden gebruikt om meer kennis te vergaren hoe de huidige jeugdgolfers denken over de wedstrijden die georganiseerd worden. Aan de hand van de resultaten wordt er gekeken op wat voor manier de wedstrijden verbeterd kunnen worden.

Wil je meer weten over het nieuwe jeugdplan?

Er worden vier regiobijeenkomsten in november en december 2023 gehouden om het nieuwe jeugdplan te presenteren. Klik hier voor meer informatie over deze bijeenkomsten.