Terug naar Nieuwsoverzicht

Kom naar een van de Jeugdplanbijeenkomsten

26 oktober 2023

De NGF, GolfTON en PGA Holland organiseren in november en december bijeenkomsten voor golfclubs en golfprofessionals over een nieuw jeugdplan.

Wij hebben het genoegen golfclubs en golfprofessionals uit te nodigen voor een bijzondere gelegenheid die de toekomst van de golfsport in Nederland vorm zal geven. De NGF, GolfTON en PGA Holland nodigen jullie van harte uit om aanwezig te zijn bij de presentatie van ons gloednieuwe jeugdplan.

De jeugdparticipatie in golf in Nederland is aanzienlijk verminderd. Het aantal jeugdgolfers is in de afgelopen 10 jaar met 35% gedaald. Dit maakt de sport kwetsbaar voor een afname in populariteit, vermindert betrokkenheid op de lange termijn en maakt de toekomst van topgolf erg onzeker. Bovendien staat Nederland bijna onderaan de ranglijst binnen Europa als het gaat om jeugdgolf, wat de noodzaak benadrukt om de jeugdgolf in het land nieuw leven in te blazen. Het nieuwe jeugdplan is van cruciaal belang om de situatie te verbeteren en de toekomst van de golfsport in Nederland te waarborgen.

Dit jeugdplan is het resultaat van nauwe samenwerking tussen de NGF, GolfTON en PGA Holland en is ontworpen om de jeugdgolf in Nederland naar nieuwe hoogten te tillen. We geloven sterk in de toekomst van de sport en zijn verheugd om de details van dit ambitieuze initiatief met jullie te delen.

Tijdens de presentatie zullen we uitleggen hoe dit jeugdplan golfclubs, golfprofessionals en jonge golfers zal ondersteunen en hoe het zal bijdragen aan de ontwikkeling van toekomstige kampioenen. Tevens geven we inzicht in de strategische doelstellingen, het opleidingsprogramma en de evenementen die onderdeel zullen zijn hiervan. Jullie betrokkenheid tijdens een van de bijeenkomsten is enorm belangrijk voor de optimalisatie van dit plan.

Wij waarderen jullie betrokkenheid en passie voor de golfsport en we zijn ervan overtuigd dat jullie aanwezigheid bij deze presentatie zal helpen bij het verder uitdragen van dit plan. Wij hebben jullie hard nodig om dit plan tot een succes te maken.

Het programma van deze bijeenkomsten:
18.00 - 18.30 uur  Ontvangst
18.30 - 19.15 uur  Uitleg nieuwe jeugdplan
19.15 - 20.00 uur  Workshops voor clubs en golfprofessionals
20.00 - 20.30 uur  Presentatie workshops en afsluiting

Wij bieden hiervoor vier mogelijkheden:
Noordoost
Datum: dinsdag 7 november 2023
Locatie: Hooge Graven Golfclub Ommen

Noordwest = vol!
Locatie: Golfclub Amsterdam Old Course

Zuidoost
Datum: dinsdag 28 november 2023
Locatie: Golfbaan Het Woold in Heusden

Zuidwest
Datum: maandag 4 december 2023
Locatie: Crayestein Golf in Dordrecht

Gelieve jullie aanwezigheid te bevestigen uiterlijk 3 dagen voor de datum van de bijeenkomst die je bijwoont via onderstaande link. Overige vragen kunnen gestuurd worden aan Kaj van Leeuwen op kaj.vanleeuwen@ngf.nl onder vermelding van: naam, club/baan en functie en uiteraard de vraag.

Wij kijken ernaar uit jullie te verwelkomen en samen te werken aan de toekomst van jeugdgolf in Nederland!

Klik hier om je in te schrijven voor een van de bijeenkomsten

Lees hier een verslag dat gemaakt is na de tweede bijeenkomst.

Ook in de algemene vergadering van de NGF op zaterdag 11 november 2023 wordt stilgestaan bij jeugdgolf en het nieuwe jeugdplan.