Terug naar Nieuwsoverzicht

Finaledag NGF Familietoernooi 2023

9 oktober 2023

Op 8 oktober is de nationale finale van het NGF Familietoernooi 2023 gespeeld. De wedstrijd tussen koppels die eerder dit seizoen voorronden van de Familiewedstrijd wonnen, werd gehouden op Golfbaan Spaarnwoude.

Het was mooi golfweer tijdens de finale op Golfbaan Spaarnwoude. In deze eindstrijd vochten 39 koppels om de eerste prijs in de categorieën greensome netto en greensome bruto. 

Het bruto klassement werd gewonnen door vader Richard en zoon Julyan Eccles. Het koppel met de beste netto score bestond uit vader Bart en dochter Juliette Duijndam. Eén speler (Richard Paul) liet op een andere manier van zich horen: hij maakte een hole-in-one. 

Winnaars finale NGF Familietoernooi 2023

De deelnemers hadden veel lof voor de organisatie en de horeca van Golfbaan Spaarnwoude. De NGF is veel dank verschuldigd aan clubs die in 2023 een familietoernooi organiseerden. 

Plan International

Wat het NGF Familietoernooi extra bijzonder maakt, is dat er geld wordt ingezameld voor een goed doel. Dat goede doel is Plan International. Deze organisatie werkt aan een wereld waarin meisjes en jongens zich volledig kunnen ontwikkelen en dezelfde rechten en kansen hebben. Plan International voert projecten uit in ruim 75 landen in Afrika, het Midden-Oosten, Azië, en Latijns-Amerika, zodat meisjes kunnen leren, zich kunnen ontwikkelen, voor zichzelf leren opkomen en hun eigen beslissingen leren te nemen.

Niet alleen bij het NGF Familietoernooi maar ook bij het Big Green Egg Open van 2023 is geld ingezameld voor Plan International. De totale opbrengst wordt later dit jaar bekendgemaakt.

Ook meedoen aan het NGF Familietoernooi?

Een familietoernooi op jouw club staat garant voor lachende gezichten, een bijzondere sfeer en een nog sterkere binding van de leden met de club. Want wat is er nou mooier dan golfen met je zoon of dochter, met je vader of moeder, broer of zus? Of misschien wel met je kleinzoon of -dochter? Alle generaties van een club samen op één dag, dat gebeurt bijna nooit. Dus wat let je, zet in 2024 ook op jouw club het familietoernooi op de kalender! Hoe je je club kunt aanmelden, dat lees je op de hoofdpagina over het NGF Familietoernooi.