Inhoud caddie

Het NGF Familietoernooi

Een familietoernooi staat garant voor lachende gezichten, een bijzondere sfeer en een nog sterkere binding van de leden met de club. Meld je club aan voor het NGF Familietoernooi!

Goede doel

Wat is er nou mooier dan golfen met je zoon of dochter, met je vader of moeder, broer of zus? Of misschien wel met je kleinzoon of -dochter? Alle generaties van een club samen op één dag, dat gebeurt bijna nooit.

Wat het NGF Familietoernooi extra bijzonder maakt, is dat we niet alleen met familieleden een leuke dag beleven, maar tegelijkertijd geld inzamelen voor het goede doel. Het gezamenlijk goede doel van het NGF Familietoernooi is het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Deze stichting creëert sportkansen voor kinderen van vier tot achttien jaar. ING Private Banking en de NGF willen de golfclubs stimuleren zo veel mogelijk (inschrijf)geld op te halen. Het gezamenlijke inschrijfgeld wordt namens alle deelnemers en deelnemende clubs overgemaakt naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Daarom worden er mooie prijzen ter beschikking gesteld voor de drie clubs die het meeste geld weten in te zamelen. Prijzen waarmee specifiek het Jeugdgolf nog leuker en makkelijker kan worden gemaakt.

Spelvorm

De spelvorm voor de voorronden op de golfclubs is Greensome Stableford.
Er wordt gespeeld in drie categorieën met het volgende criterium voor de gezamenlijke handicap:

1)    18 holes bruto
2)    18 Holes netto
3)    9 Holes netto

Iedere speler moet in het bezit zijn van een officiële handicap. Beide spelers slaan op elke hole af en bepalen vervolgens met welke bal zij de hole uitspelen. De speler van wie de bal niet is gekozen, slaat de tweede slag en vervolgens slaan de spelers om beurten.

Nationale finale

De nationale finale wordt gehouden in het najaar van 2023. De beste 18 winnende koppels van elke handicapcategorie plaatsen zich voor deze finale.

Alle wedstrijden in de voorrondes, dus het familietoernooi op jouw club of baan, moeten voor de finale worden gespeeld. Direct daarna wordt bekendgemaakt welke koppels uitgenodigd worden voor de finale. Zij worden door de NGF geïnformeerd over de verdere gang van zaken.

Nieuw is dat de winnaars van de finale worden getrakteerd op een dag golfen met een pro uit Golf Team Holland!

Inschrijven

Clubs organiseren zelf de inschrijving voor hun leden. De kosten om deel te nemen bedragen 20 euro per koppel. Dit vaste bedrag geldt voor elke inschrijving op alle deelnemende clubs. Extra familie-activiteiten die geld voor het goede doel opleveren, worden toegevoegd aan de totale bijdrage per club. Dus hoe meer deelnemers en activiteiten, hoe meer kans op de golfsetjes en jeugdgolfmaterialen!

→ Geef de datum van jullie NGF Familietoernooi zo snel mogelijk aan ons door via deze link!

De lijst met deelnemende clubs vind je onder aan dit artikel. Twijfel je nog? Bekijk het filmpje hieronder en zet in 2023 ook op jouw club het familietoernooi op de kalender!

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Promotiemateriaal

Om jullie te helpen jullie eigen Familietoernooi te promoten, ontvangen jullie van ons het volgende promotiemateriaal:

  • prijzen voor de winnaars van het NGF Familietoernooi op jullie club;
  • posters om op de club het toernooi aan te kondigen;
  • een digitale banner voor op de website of in de nieuwsbrief;
  • een informatiepakket over het Jeugdfonds Sport & Cultuur;
  • het stappenplan 'aan de slag met het Familietoernooi';
  • diverse giveaways zoals ballen, tees en een marker.

Wij nemen jullie toernooi mee op de NGF-kalender en promoten dit via onze website en communicatiekanalen.

Mocht je ondersteuning wensen bij de organisatie, dan kun je contact opnemen met Evelien Heyster. Wij helpen graag met leuke ideeën en ‘best practices’.

Bekijk ook het webinar Hoe organiseer je een goed en leuk NGF Familietoernooi op jouw club?