Terug naar Nieuwsoverzicht

Aankondiging nieuwe Algemeen Directeur Sport

23 april 2024

Jan van Merwijk begint op 15 mei als Algemeen Directeur Sport bij de Nederlandse Golf Federatie.

Op 12 februari jongstleden is een informatiebericht op ngf.nl verschenen met onder andere de aankondiging van de vacature Algemeen Directeur Sport. Er was veel interesse voor de vacature. De procedure liep via recruitmentbureau K+V en daarbij waren het bestuur, de directie en een aantal NGF-collega’s betrokken.

Het bestuur heeft per 15 mei a.s. Jan van Merwijk aangesteld als Algemeen Directeur Sport bij de Nederlandse Golf Federatie. Hij wordt daarmee verantwoordelijk voor Sportparticipatie, Topgolf, Competitie, Wedstrijden, Duurzaam Golf, Handicap & Regels en Evenementen.

Jan van Merwijk is een zeer ervaren algemeen directeur/bestuurder met kennis van de sport-, leisure- en evenementenwereld. Hij heeft veel managementervaring opgedaan als Algemeen Directeur bij Stadion Feijenoord N.V. en in diverse toezichthoudende rollen. Jan heeft zijn hele leven al een brede interesse in sport. Hij heeft zelf topsport beoefend in de handbalsport, vanuit zijn vorige rol ging er veel aandacht naar voetbal van bekerfinales tot Europese finales en 28 jaar geleden heeft Jan zijn wat toen nog GVB heette behaald en is daarna vooral zakelijk de baan in gegaan, met golftrips en op vakanties met het gezin.

Caroline Huyskes, President van de NGF: ‘We zijn ervan overtuigd met Jan een verbindende, strategische en ervaren Algemeen Directeur binnengehaald te hebben. Jans leidinggevende ervaring en eindverantwoordelijkheid in een complex landschap met verschillende doelgroepen en stakeholders maakt hem voor ons de perfecte kandidaat. Jan heeft daarnaast onder meer veel evenementenervaring die hij kan inzetten bij de NGF met de komst van de Solheim Cup in 2026."

Jan van Merwijk: “Ik ben enorm verheugd en gemotiveerd om mijn kennis en ervaring te kunnen gaan inzetten in de interessante wereld van de golfsport. Er liggen mooie uitdagingen in het verschiet en ik ga er alles aan doen om samen met het bestuur, de medewerkers van de NGF, de golfclubs en alle stakeholders in de golfsport te werken aan een duurzame toekomst voor deze mooie sport."