Terug naar Nieuwsoverzicht

Informatiebericht Directie NGF en aankondiging vacature

12 februari 2024

Sinds de aankondiging van het vertrek van Jeroen Stevens eind vorig jaar is er grondig nagedacht over de toekomstige directie van de NGF. Er is besloten om voor een tweehoofdig directieteam te gaan: een Algemeen Directeur Sport en een Algemeen Directeur Bedrijfsvoering. Danielle Wallet zal de functie Algemeen Directeur Bedrijfsvoering vervullen. Voor de functie Algemeen Directeur Sport wordt een vacature uitgezet. In dit bericht lees je daar meer over.

Algemeen Directeur Sport

Er is een vacature voor ‘Algemeen Directeur Sport’ bij de NGF. Deze directeur wordt verantwoordelijk voor Topsport, Wedstrijden, Competitie, Handicap & Regels, Sportparticipatie, Duurzaam Beheer en Evenementen. Het sollicitatieproces verloopt via recruitmentbureau K+V.

Bekijk hier de vacature.

Interim Directielid

Ernst Boekhorst zal tijdelijk de directie versterken als Interim Directielid en zich voornamelijk focussen op de afdeling Topsport. Ernst Boekhorst is gestart op 1 januari bij de NGF voor twee dagen in de week en is in ieder geval aan boord tot 1 mei 2024. "Ik heb de NGF in korte tijd leren als kennen als een organisatie die vooruit wil kijken waarbij het golf in Nederland een prachtige toekomst heeft", aldus Boekhorst.

Algemeen Directeur Bedrijfsvoering

Danielle Wallet, in oktober 2019 in dienst getreden bij de NGF als Directeur Marketing, vervult na aanstelling van de Directeur Sport een nieuwe functie: Algemeen Directeur Bedrijfsvoering. Haar portfolio bestaat nu uit Marketing & Communicatie, Redactie & Content, Support, Sportparticipatie (tot komst nieuwe directeur) en ICT en wordt uitgebreid met HR, Finance en Sponsoring.

Danielle zal zich komende maanden vooral richten op de nieuw te vormen directie en stabiliteit van de organisatie.

Het streven van de NGF is om per mei 2024 de nieuwe structuur neergezet te hebben.

Voor sollicitaties op de vacature Algemeen Directeur Sport verwijzen we je door naar K+V en de contactgegevens in de vacature.

Lees ook een bericht over veranderingen in het coachingsteam van de NGF: Voorlopige invulling van topgolfcoaching in 2024 en aanpassingen topgolfstructuur