Terug naar Nieuwsoverzicht

Welcome to the club - al meer dan 1.000 boekingen

18 april 2024

Een nieuw hoofdstuk van de Welcome to the club-campagne is begonnen. In dit artikel zetten we alle nieuwe ontwikkelingen op een rij.

De commercial van Welcome to the club is dit voorjaar weer twee weken te zien geweest op televisie en we hebben in maart het nieuwe Golfstart-platform gelanceerd. Er staat veel nieuw aanbod op het Golfstart-platform, waardoor beginnen met golf steeds makkelijker wordt. Dit zijn mooie ontwikkelingen en dat zien we terug in de eerste resultaten.

Een goed begin

Voor de start van de campagne waren er al meer bezoekers op de, toen nog, twee platforms Probeer Golf en Golfstart, doordat er meer aanbod is geplaatst ten opzichte van vorig jaar. Door de start van de Welcome to the club-campagne met deze commercial en het samenvoegen van twee platforms tot één Golfstart-platform heeft het aantal bezoekers een vlucht genomen. Dat heeft geleid tot meer boekingen van kennismakingslessen (+ 104% in maart) en beginnerscursussen (+ 15% in maart). We hebben de eerste mijlpaal al gerealiseerd dit jaar met meer dan 1.000 boekingen in het eerste kwartaal! Hier zijn we trots op en dit is alleen mogelijk doordat clubs, banen en professionals veel aanbod hebben geplaatst.

De campagne Welcome to the club

Clubs kunnen dit jaar nog veel meer van de campagne verwachten. Zo zijn we bezig met een ode aan golf en krijgen de Welcome to the club-clubs binnenkort toegang tot een postertool. Via deze tool maken clubs eenvoudig hun eigen marketingmaterialen en social media-berichten. Twee ontwikkelingen die we nog kort willen uitlichten zijn de Marie Claire Starters Award 2024 en de inzet van clubspecifieke banners.

Marie Claire Starters Award

Marie Claire organiseert in samenwerking met GOLF.NL, de NGF en Studio Anneloes de Marie Claire Starters Award. Deze award is een prijs voor jonge ondernemers met een gouden idee voor een eigen bedrijf. Het is een leuke en positieve manier om golf onder de aandacht te brengen. We tonen onze maatschappelijk betrokkenheid door het ondernemerschap en innovatie te stimuleren en actief bij te dragen aan de groei en ontwikkeling van startende ondernemers.

Clubspecifieke banners

Vanaf 20 mei 2024 start 'flight' twee van de campagne. In een flight zetten we in op extra zichtbaarheid via print, tv en activaties in samenwerking met merken en bladen. In deze tweede flight worden ook de clubspecifieke banners ingezet. Deze banners zijn speciaal ontwikkeld voor de club of baan. De naam van de club wordt genoemd en het aanbod van de club wordt lokaal gepromoot onder de doelgroepen. Voorwaarde voor een clubspecifieke banner is deelname aan de Welcome to the club-campagne en het hebben van aanbod op ons Golfstart-platform. Om optimaal te profiteren van de banners is het verstandig om lessen en cursussen vooruit te plannen en op het Golfstart-platform te zetten. Zo wordt het voor een geïnteresseerde golfer eenvoudiger om een les of cursus te boeken bij jouw club of baan.

Aanmelden voor een Golfstart-webinar voor golfprofessionals en Clubbase-gebruikers

Zet het in je agenda! Op vrijdag 24 mei 2024 van 09.30 tot 11.30 uur wordt een webinar georganiseerd waarin we dieper ingaan op de inzichten over de Welcome to the club-campagne en het vernieuwde Golfstart-platform. Je krijgt tips en tricks mee over nieuwe functionaliteiten. Deel dit webinar met jouw golfprofessionals en de Clubbase-gebruikers. Klik hier voor meer informatie over dit webinar en om je aan te melden. Mocht je speciale onderwerpen willen behandelen, dan kun je dit aangeven op het aanmeldformulier.