Inhoud caddie

Welcome to the club!

Al meer dan 85 clubs hebben zich aangesloten bij de Welcome to the club-campagne. Deze groots opgezette campagne heeft als doel de golfsport toegankelijker en daarmee toekomstbestendig te maken.

Golf is een fantastische sport met unieke aspecten en dat willen we graag delen met golfers en niet-golfers in Nederland via de Welcome to the club-campagne. De campagne moet een beweging in gang zetten waarbij de huidige leden zich thuis voelen en nieuwe leden zich welkom voelen. 

Leden informeren over Welcome to the club

Om clubleden te informeren over de Welcome to the club-campagne hebben we een onepager met achtergrondinformatie over de campagne gemaakt. De onepager kan worden uitgedeeld op een vergadering, bijeenkomst of bij de receptie van de club worden neergelegd. Klik hier om de onepager met achtergrondinformatie te downloaden.

Inzetten op een duurzame toekomst van de sport

De NGF zet in op de ontwikkeling en een duurzame groei van de vierde sport in Nederland. We focussen ons op een gezonde golfsport op de lange termijn door het verjongen van de sport en meer vrouwen van de sport te laten genieten. In de Welcome to the club-campagne gaan we spelen met de vooroordelen rondom golf. We zetten ons niet af tegen het stereotype, maar laten zien dat golf er is voor een breder publiek. Daarbij tonen we wat golf allemaal voor moois te bieden heeft. Het gaat niet om leeftijd, gender, uiterlijk vertoon of hoe vermogend je bent. Golf gaat om plezier uit de sport te halen, op jouw manier.

Ambitieuze doelstellingen

We hebben de lat hoog gelegd en ambitieuze doelstellingen bepaald voor deze campagne en de komende jaren. Dat moet ook wel, want voor een gezonde golfsport op de lange termijn is nu drastische actie nodig.

  • 40% van de golfpopulatie is in 2030 tussen de 25-50 jaar oud. In 2021 was dat nog 32% en het zal nu nauwelijks anders zijn.
  • 40% van de golfpopulatie is in 2030 vrouw. Dat is nu 32%.
  • 29% van de niet-golfer tussen de 25-50 jaar heeft een intentie om te gaan golfen in 2023. In 2021 was dat 27%.

Aansluiten bij de club?

Inschrijven voor de Welcome to the club-campagne kan via deze link. Dat kan tot 3 april 2023.

Voor deelname aan de campagne hoeft geen bijdrage te worden betaald. Voorwaarde is wel dat de club deelneemt aan Probeer Golf (voorheen Open Golfdagen) en/of Golfstart zodat nieuwe golfers op een eenvoudige manier kennis kunnen maken met golf. 

Probeer Golf en Golfstart zijn speciaal ontwikkeld voor golfclubs. De clubs kunnen via de twee platformen kennismakingslessen en golfcursussen voor beginnende golfers aanbieden. Nieuwe golfers kunnen er makkelijk een club vinden in de buurt voor een les of cursus.

Meer informatie over de Welcome to the Club-campagne

Hieronder staan twee presentaties met meer informatie over de Welcome to the club-campagne. Verderop vind je ook een lijst met antwoorden op veelgestelde vragen.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen of wil je graag meer informatie ontvangen, stuur dan een mail naar welcometotheclub@ngf.nl.

Welcome to the club NGF

Veelgestelde vragen

Wij zullen de clubs voorzien van communicatiematerialen waarmee de clubs hun huidige leden goed kunnen informeren over de Welcome to the club-campagne. Golfers worden ook over de campagne geïnformeerd via GOLF.NL, onder meer via de GOLF.NL-nieuwsbrief.

Alle deelnemende clubs ontvangen een (online) clubpakket. Een clubpakket bestaat uit een vlag/banier, een bord en extra zichtbaarheid in de club. Ook ontwikkelen we een inspiratietoolkit met voorbeelden hoe clubs zelf 'Welcome to the club' kunnen verwerken in hun eigen communicatie en andere uitingen.

 

Meer over Welcome to the club

De groots opgezette Welcome to the club-campagne heeft als doel de golfsport toegankelijker, en daarmee toekomstbestendig, te maken. De campagne moet een beweging in gang zetten, die zal leiden tot een democratisering van de golfsport. Een golfsport waarin iedereen zich welkom voelt: jong, oud, man en vrouw. Waarin huidige leden zich thuis en nieuwe leden zich welkom voelen.

Lees verder.

 Welcome to the club golf