Terug naar Nieuwsoverzicht

Van der Vight en Ji in St Andrews Trophy

24 juni 2024

Topamateur Lars van der Vight is geselecteerd voor het Europese team in de St Andrews Trophy van 2024. Dit kampioenschap wordt gespeeld op 25 en 26 juli, op Royal Porthcawl in Wales.

TeamNL-speler Lars van der Vight was afgelopen weekend de enige amateur die de cut in het KLM Open haalde. Als beste amateur werd hij beloond met de Robbie van Erven Dorens Trofee. In maart van dit jaar won Van der Vight het Spaans Amateurkampioenschap (foto boven). Op dit moment is hij nummer 73 op de wereldranglijst voor amateurs.

In de St Andrews Trophy spelen negen amateurs van continentaal Europa tegen een team met spelers uit Groot-Brittannië en Ierland. De tweejaarlijkse wedstrijd bestaat sinds 1956.

In het verleden speelden de Nederlanders Jeroen Krietemeijer, Darius van Driel, Reiner Saxton, Wil Besseling, Maarten Lafeber, Rolf Muntz, Bart Nolte en Victor Swane in de St Andrews Trophy. Onder de buitenlandse oud-deelnemers zijn José María Olazábal, Francesco Molinari, Henrik Stenson en Sergio Garcia. Rory McIlroy, Robert Macintyre, Shane Lowry, Luke Donald en Padraig Harrington kwamen voor GB&I uit. 

Naschrift: Op 16 juli is ook de Nederlandse topamateur Jerry Ji toegevoegd aan het team van continentaal Europa. Ji heeft zijn selectie te danken aan zijn prestatie in het ELTK dat van 9 tot en met 13 juli is gespeeld. In de strokeplaykwalificatie won de 24-jarige Ji het individuele klassement. Vervolgens won hij vier van zijn vijf partijen. Nederland won zilver in het ELTK van 2024

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.