Terug naar Nieuwsoverzicht

Opleiding voor baancommissarissen en baanmanagers

11 juni 2024

In de herfst van 2024 begint een nieuwe opleiding voor baancommissarissen, baan- en clubmanagers en bestuurders. De opleiding onder de naam 'Strategisch en tactisch baanbeheer' wordt gegeven door de HAS green academy.

De driedaagse opleiding ‘Strategisch en tactisch baanbeheer’ is ontwikkeld in samenwerking met de NGF en NVG. De opleidingsdata zijn: donderdag 10 oktober, donderdag 7 november en donderdag 28 november 2024.

De opleiding is gericht op iedereen die eindverantwoordelijk is voor de tactische-strategische doelen van het baanbeheer. In de praktijk zijn dit baancommissarissen, bestuursleden met de baan in hun portefeuille, baanmanagers en directeuren.

Logo HAS green academy

De aanleiding voor de opleiding is de toenemende complexiteit waarmee golfbaanbeheerders te maken hebben. Bijvoorbeeld regelgeving op het gebied van duurzaam waterbeheer en persticidengebruik. Daarnaast is goede budgetering een uitdaging. In de cursus komen alle verantwoordelijkheden van baancommissarissen, baanmanagers en bestuurders aan bod in de vorm van theorie, best practices, discussie en praktijk.

De cursusdeelnemers leren onder meer om de doelstellingen van de baan/club op te nemen in een beheerplan en om wet- en regelgeving en wensen van stakeholders op te nemen in het baanbeheer. Daarnaast is er aandacht voor de beoordeling van de baankwaliteit, het maken van meerjarenplannen, het maken van budgetten en de verhouding met de hoofdgreenkeeper.

De lessen worden gegeven door HAS-docenten en experts uit het veld.

Ga voor meer informatie en om je aan te melden naar de website van HAS green academy