Terug naar Nieuwsoverzicht

Wordt jouw baan de volgende host van het Dutch Ladies Open?

21 mei 2024

Dit jaar wordt het Dutch Ladies Open gespeeld op de Hilversumsche Golf Club. Voor de editie van 2025, en mogelijk ook voor de editie van 2026, stelt de NGF haar leden in de gelegenheid om hun interesse kenbaar te maken om als host te fungeren.

Bij de NGF is de afdeling Evenementen verantwoordelijk voor de organisatie van het grootste vrouwengolfevenement van Nederland. Golfclubs die geïnteresseerd zijn, ontvangen uiterlijk 18 juni 2024 een document genaamd ‘Voorwaarden voor het organiseren van een Dutch Ladies Open’, dat uitgebreider uitleg geeft over wat er nodig is om het Dutch Ladies Open te hosten. Een paar van de voorwaarden waar je rekening mee kunt houden:

  • Drivingrange met 30 afslagplekken op gras.
  • Clubhuis beschikt over werkplekken voor de toernooiorganisatie.
  • Minimaal 18 holes.
  • Chippingarea en puttinggreen.
  • Baan moet GEO-gecertificeerd zijn.
  • Locatie moet plaats kunnen bieden aan side-events (zoals het GOLF RAAK!-Funpark).

Neem voor 15 juni 2024 contact op met Jelle Sprée via het mailadres jelle.spree@ngf.nl om je interesse kenbaar te maken of als je vragen hebt over dit onderwerp.

In de maanden juni t/m augustus 2024 wordt een afspraak gemaakt om de potentiële banen te bezoeken en het streven is om in september 2024 de volgende host toe te wijzen.

Over het Dutch Ladies Open

In 2024 organiseert de NGF voor de vierde keer op rij een damestopgolfevenement van de Ladies European Tour (LET). Het Dutch Ladies open wordt gespeeld op de Hilversumsche van 19 tot en met 21 juli 2024. Daar zullen 132 vrouwelijke topgolfers een gooi doen naar de titel.

De Hilversumsche Golf Club is voor de tweede keer op rij de gastclub. Vorig jaar trok het evenement op de baan van de Hilversumsche zo’n 5.000 bezoekers. Trekpleister van het toernooi is Nederlands beste golfster Anne van Dam. Van Dam, zesvoudig winnares op de Ladies European Tour, is graag op eigen bodem weer van de partij en hoopt het Dutch Ladies Open voor het eerst op haar naam te schrijven. Het Dutch Ladies Open is tevens het laatste toernooi voor de Olympische Spelen in Parijs waar Anne van Dam ook namens TeamNL meedoet in de strijd om de gouden medaille.

Vorig jaar won de Thaise Trichat Cheenglab met een score van -12. Of de titelverdedigster dit jaar meedoet, wordt later bekend.

De Hilversumsche is een prachtige baan met veel historie. Het Dutch Open voor de mannen is er in het verleden meerdere keren gespeeld. Daarnaast heeft de baan een GEO-certificaat, waarmee de club laat zien dat duurzaamheid een speerpunt is.

Het Dutch Ladies Open neemt elk jaar stappen om het evenement te verduurzamen. Ook doet de organisatie een steeds nadrukkelijker beroep op toeschouwers om bij te dragen aan een duurzaam Dutch Ladies Open. Lees hier om meer over hoe de organisatie dat doet. Duurzaamheid doe je samen!

Ga naar dutchladiesopen.nl om meer te lezen over het Dutch Ladies Open op de Hilversumsche Golf Club. Op de website van het evenement kun je ook tickets bestellen.