Terug naar Webinars & Online trainingen

Nationaal Golf & Groen symposium Digitaal

Als vervanging voor de editie 2020 van het Nationaal Nationaal Golf & Groen symposium hebben de NGF, NGA, NVG en TuRF twee interessante en leerzame live webinars georganiseerd onder de naam Nationaal Golf & Groen symposium Digitaal. Verplichte kost voor baanbeheerders en greenkeepers!

Door de coronamaatregelen was het eind 2020 niet mogelijk om het Nationaal Golf & Groen symposium zoals normaal te organiseren: als een bijeenkomst waarbij we fysiek bijeenkomen om kennis op te doen, te netwerken en ons te laten inspireren door een aantal boeiende sprekers. Als vervanging voor de editie 2020 zijn daarom twee interessante en leerzame live webinars gehouden onder de naam Nationaal Golf & Groen symposium Digitaal.

1 Doug Soldat: De gevolgen van klimaatverandering voor golfbanen

In dit webinar op dinsdag 15 december heeft de Amerikaanse hoogleraar Doug Soldat, als bodemexpert verbonden aan de Universiteit van Wisconsin-Madison, een presentatie gehouden over de gevolgen van klimaatveranderingen voor golfbanen. Welk effecten hebben de temperatuursveranderingen op de natuur, wat betekent dit voor golfbaanonderhoud en hoe kunnen golfbanen slim inspringen op de verlenging van het seizoen als gevolg van klimaatverandering? Deelnemers aan het webinar konden aan het eind van de sessie vragen stellen aan Doug. Kijk het webinar hier of hieronder terug. Download hier de presentatie van Doug. Meer weten over Doug Soldat, de keynotespreker in de digitale editie van het Nationaal Golf & Groen symposium 2020? Ga naar soils.wisc.edu. Kijk webinar 1 hier of hieronder terug.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

2 Klimaatverandering en golf: een vertaalslag naar de praktijk

In dit webinar op donderdag 17 december zijn Casper Paulussen (onderhoudsadviseur golfbanen) en Jannes Landkroon (voorzitter Nederlandse Greenkeepers Associatie) nader ingegaan op de inzichten van Doug Soldat. In deze interactieve sessie maken zij een vertaalslag naar de praktijk. Hoe kunnen golfbanen zich zo goed mogelijk aanpassen aan klimaatverandering? En hoe kunnen we de kansen die ontstaan door klimaatverandering zo goed mogelijk benutten? Kijk het webinar hier of hieronder terug. 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Meer over het Nationaal Golf & Groen Symposium

Het Nationaal Golf & Groen symposium en het Nationaal Golf & Groen symposium Digitaal worden georganiseerd door de NGA (Nederlandse Greenkeepers Associatie), NGF (Nederlandse Golf Federatie, NVG (Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties) en TuRF (Turfgrass University Research Foundation). 

Informatie: nationaalgolfengroensymposium.nl. Verslagen van het Nationaal Golf & Groen Symposium in de afgelopen jaren vind je hier.