Terug naar Topgolf

Amateurkampioenen in 2024

De winnaars van de NGF-wedstrijden in 2024 en de prestaties van Nederlandse topamateurs in internationale kampioenschappen.

Wedstrijdkalender.
Amateurrankings.
Scores en uitslagen

World Junior Golf Championship

Dean Janssens werd op 22 februari tweede in de categorie U14 van het World Junior Golf Championship op Villa Padierna Golf Club in Spanje. Ischa Wichman werd elfde en Jesse van Dooren twaalfde. In de U16-categorie werd Steven Chapman elfde en in U12 Girls werd Danielle Young dertiende. In de categorie U19 eindigde Roy Willemsen als tweede.

GJG Portuguese Junior Internationals

Scott Woltering won de GJG Portuguese Junior Internationals, een wedstrijd van de Global Junior Golf Tour. De wedstrijd werd gespeeld op Praia Deal Rey Golf Course van 16 tot en met 19 februari. Dene Vos werd gedeeld vijfde. Ook bij de Girls eindigden twee Nederlanders in de top 10: Sofie Nooij werd gedeeld negende en Marieke Ebens tiende.

GolfRSA International Amateur Championship

Jack Ingham werd - na een playoff om de eerste plaats - tweede in het GolfRSA International Amateur Championship. Het kampioenschap (voorheen het African Amateur) werd gespeeld van 13 tot en met 16 februari op Houghton Golf Club. Lars van der Vight werd achtste en Thom Linssen gedeeld negende.

#WeAreGlobalJuniorGolf Open

In het #WeAreGlobalJuniorGolf Open op West Cliffs Golf Course in Portugal (13-15 februari) eindigde Lynn van der Sluijs op de tweede plaats. Scott Woltering werd gedeelde zevende (en gedeeld vierde in de categorie U18). Toon van der Nol werd 14de. In de categorie U14 werd Job van Walstijn tweede.

Spaans Junior National

Youp Orsel won op 11 februari de Puntuable Nacional Juvenil Masculino, het jeugdkampioenschap voor spelers van 16 jaar en jonger, op La Cañada Golf Club in Spanje. 

Atlantic Youth Trophy

Lynn van der Sluijs won op 11 februari de Atlantic Youth Trophy, een wedstrijd van de Global Junior Golf Tour die gespeeld werd op Penha Longa Golf Resort in Portugal. Britt op den Winkel werd vijfde. Gianni van der Veeke werd derde bij de jongens (hij won de U23-categorie).

Portugees Amateur

Abel Derksen werd op 10 februari tweede in het tot 54 holes ingekorte Portuguese International Amateur Championship. Denny Kloeth eindigde op de gedeelde 19de plaats en Tim van der Steen werd gedeeld 36ste.Op basis van de scores op dag 1 en 2 van Abel Derksen en Denny Kloeth won Nederland de Nations Cup, het landenklassement. Het Portugees Amateur werd gespeeld van 7 tot en met 10 februari op de Sir Henry Cotton Championship Course van Penina Hotel & Golf Resort.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

South African Amateur Championship

Jack Ingham en Thom Linssen haalden de kwartfinale van het Zuid-Afrikaans Amateur Kampioenschap (6 tot 9 februari). Lars van der Vight werd uitgeschakeld in de achtste finale, hij verloor van Jack Ingham. In de 36-holes strokeplay kwalificatie (op 4 en 5 februari) werd Van der Vight gedeeld tweede, Linssen gedeeld 18de, Ingham gedeeld 49ste en Emilio Meijer gedeeld 123ste. Het SA Amateur wordt gespeeld op Royal Johannesburg.

South African Stroke Play Championship

Lars van der Vight werd gedeelde tweede in het South African Stroke Play Championship. Thom Linssen werd gedeeld 13de en Jack Ingham gedeeld 21ste. Het kampioenschap werd gespeeld op, Mount Edgecombe CC van 30 januari tot en met 1 februari.

International Octagonal Match

Nederland eindigde eind januari op de gedeelde vijfde plaats in de International Octagonal Match. De wedstrijd werd gespeeld van 24 tot en met 27 januari op Costa Ballena in Spanje. Het team in de 8-landenwedstrijd bestond uit Thijmen Batens, Kayden Chang, Ian Groenendijk, Abel Derksen, Scott Woltering en Dene Vos. De wedstrijd bestaat sinds 2001 en stond voorheen bekend als de International Men’s Quadrangular.

Portugees Amateur

Rosanne Boere werd gedeeld 16de in het Portuguese International Ladies’ Amateur Championship. Het kampioenschap werd gespeeld van 24 tot en met 27 januari op Penina Resort.

EDGA Portugal Swing 1

Daphne van Houten werd op 16 januari derde in de EDGA Portugal Swing 1. Lees hierover meer op GOLF.NL. Tineke Loogman werd eerste in het netto klassement. Het toernooi werd gespeeld op de Vale Da Pinta Golf Course van Pestana Golf.

Copa Andalucía

Noa van Beek werd half januari gedeeld 17de in de Copa Andalucía Femenina, gespeeld op La Hacienda Alcaidesa Links in Spanje. Youp van Orsel werd gedeeld 20ste in de Copa Andalucía Masculina, gespeeld op Club de Golf La Cañada.

Junior Orange Bowl International Golf Championship

Lynn van der Sluijs werd begin januari elfde in het Junior Orange Bowl International Golf Championship op de Biltmore Golf Course in Florida. Kayden Chang eindigde op de gedeelde 12de plaats. Iain Groenendijk werd gedeeld 22ste.

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

 

Kampioenen in 2023.
Kampioenen in 2022.
Kampioenen in 2021.