Terug naar Topgolf

NGF-wedstrijden

De NGF is jaarlijks organisator van het Big Green Egg Open (Ladies European Tour) en tweejaarlijks van de B-NL Challenge (onderdeel van de Challenge Tour). Daarnaast organiseert de NGF elk jaar nationale wedstrijden voor verschillende leeftijdscategorie├źn.

De B-NL Challenge, het Big Green Egg Open en de Solheim Cup

Als onderdeel van haar topsportbeleid organiseert de NGF, in samenwerking met Golf Team Holland, Tour-wedstrijden in eigen land. Door het organiseren van een wedstrijd van de Ladies European Tour (het Big Green Egg Open) en een Challenge Tour-toernooi (de B-NL Challenge) ontvangt de NGF wildcards voor buitenlandse wedstrijden en krijgen Nederlandse talenten meer speelkansen op een hoger niveau. Tegelijk worden jonge Nederlandse golfers gestimuleerd om in de voetsporen te treden van topgolfers zoals Anne van Dam en Joost Luiten.

De NGF organiseert ook jaarlijks het Big Green Egg Open en in 2026 de Solheim Cup. Het Big Green Egg Open en de Solheim Cup sluiten aan op de missie en visie van de NGF om op verschillende manieren een impuls te geven aan het vrouwengolf in Nederland en meer vrouwen voor de sport te winnen. Het toernooi zet topgolfsters in de schijnwerpers en geeft jonge vrouwelijke talenten de kans om zich te meten op het allerhoogste niveau.

De NGF is bij het Big Green Egg Open, de B-NL Challenge en het KLM Open ‘sponsor’ van de vrijwilligers. Wil je je inzetten als vrijwilliger op een van de grote toernooien? Kijk dan op ngf.nl/vrijwilligers.

Nationale wedstrijden

Geen topsport zonder nationale kampioenschappen (NK's) en wedstrijden. Als onderdeel van haar topsportbeleid organiseert de NGF diverse kampioenschappen in diverse categorieën om zo het beste uit golfers te halen op weg naar een mogelijke topsportcarrière. 

  • Klik hier voor de wedstrijdkalender van de NGF.
  • Klik hier voor inschrijvingen voor wedstrijden van de NGF.
  • Klik hier voor uitslagen van NGF-wedstrijden.
  • Klik hier voor de reglementen van NGF-wedstrijden. 
  • Klik hier voor informatie over de Amateurranking.

Clubwedstrijden en open wedstrijden

Clubs en banen organiseren ook wedstrijden voor spelers van allerlei niveaus. Clubwedstrijden worden vaak alleen voor de clubleden georganiseerd maar soms mogen gastspelers meedoen. Open wedstrijden zijn gericht op spelers van alle clubs en banen.

Golfers vinden op deze pagina van GOLF.NL een overzicht van open wedstrijden. Clubs en banen kunnen hier hun wedstrijd laten plaatsen door een email te sturen naar redactie@golf.nl.

De NGF Competities

Er zijn competities voor iedereen: van de NGF-hoofdklasse voor topgolfers tot de laagdrempelige Najaarscompetitie. Lees hier meer.

Keer terug naar de pagina ngf.nl/topgolf.

Veelgestelde vragen

Op golf.nl/ngf-wedstrijden komt je naam bij de betreffende wedstrijd onder het tabblad "spelers" te staan en tevens ontvang je op het door jou opgegeven e-mailadres een bevestigingsmail. Bewaar deze mail goed, want dit is je bewijs dat je je daadwerkelijk hebt opgegeven, mocht om welke reden dan ook je naam niet op de spelerslijst staan.