NGF Wedstrijden

Geen topsport zonder landelijke wedstrijden of Nationale Kampioenschappen! Als onderdeel van haar topsportbeleid organiseert de NGF diverse kampioenschappen in diverse categorieën om zo het beste uit golfers te halen op weg naar een mogelijke topsportcarrière.

Wedstrijdkalender 2020

Elk jaar worden er in Nederland vele honderden wedstrijden georganiseerd door de NGF en door vele verschillende golfverenigingen. Voor verschillende leeftijdscategorieën en speelsterktes. Een overzicht van alle wedstrijden vind je onderaan deze pagina. Je kunt hier pdf-bestanden van verschillende kalenders downloaden. 

Ook op de website waarkanikgolfen.nl staan veel wedstrijden. Aan deze wedstrijden kunnen ook, en misschien wel vooral, niet-leden meedoen.

Het coronavirus en NGF-wedstrijden

Alle adviezen en maatregelen van de overheid en het RIVM zijn er op gericht om de gevolgen van de virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. De NGF ondersteunt deze doelstelling, net als NOC*NSF en andere sportbonden. Hierom zijn alle door de NGF georganiseerde wedstrijden tot en met 6 april 2020 afgelast.

De procedure die gevolgd wordt omtrent NGF-georganiseerde wedstrijden op data na 1 juni is als volgt. De NGF houdt de sluiting van inschrijving voor de eerste speeldag van de wedstrijd aan als moment om de beslissing te nemen om de wedstrijd te annuleren. (De inschrijving sluit ongeveer twee weken voordat een wedstrijd wordt gespeeld.) Daarbij hanteren wij de adviezen van de overheid en het RIVM. Als deze adviezen op de dag van de sluiting van inschrijvingen nog geen duidelijkheid geven of wedstrijden gespeeld mogen worden, dan gaat de wedstrijd niet door. Hierover communiceren wij dan op de aangegeven dag.

Volg updates over afgelastingen op ngf.nl/corona

Veelgestelde vragen

Op de website www.golf.nl/ngfwedstrijden komt je naam bij de betreffende wedstrijd onder het tabblad ‘spelers’ te staan en tevens ontvang je op het door jou opgegeven e-mailadres een bevestigingsmail. Bewaar deze mail goed, want dit is je ‘bewijs’ dat je je daadwerkelijk hebt opgegeven, mocht om welke reden dan ook je naam niet op de spelerslijst staan.

Inschrijvingen wedstrijden

versie 15 januari 2020

Verschijnt half maart 2020