Golf is onderdeel van TeamNL

De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie is een van de 25 sportbonden die TeamNL 365 dagen per jaar een gezicht geeft. In TeamNL zitten de beste sporters en begeleiders die Nederland het hele jaar vertegenwoordigen op internationaal topniveau. Joost Luiten en Anne van Dam zijn onderdeel van TeamNL en de Oranje- en Jong Oranjeselectie behoren tot TeamNL.

TeamNL kreeg vooral bekendheid in aanloop naar en tijdens de Olympische Spelen, maar is inmiddels uitgegroeid tot dé multidisciplinaire sportploeg die Nederland het hele jaar door vertegenwoordigt op internationaal topniveau bij onder meer EK’s en WK’s. Joost Luiten maakte in Rio 2016 als eerste Nederlandse golfer deel uit van TeamNL, maar vanaf nu zullen ook de Oranje-amateurselecties van de NGF dat zijn.

TeamNL zet nadrukkelijk in op de verbinding met sportfans. Fans kunnen de sporters makkelijker dan ooit ontmoeten en volgen via de verschillende online TeamNL-kanalen en toernooien. TeamNL brengt sporters, fans en sponsoren dichter bij elkaar en speelt een belangrijke maatschappelijke rol met de ondersteuning van events en sportclubs.

Joost Luiten als eerste Nederlandse golfer op de Olympische Spelen

Niet alleen voor de fans is TeamNL een uitkomst, ook voor sterke Nederlandse bedrijven biedt het mooie kansen. NOC*NSF en de betrokken bonden hebben hun sponsorrechten samengevoegd om gezamenlijk hun herkenbaarheid te verhogen en meer te kunnen betekenen voor geïnteresseerde merken. Door samen op te trekken leren de bonden van elkaar en ze kunnen in groter verband meer voor elkaar krijgen, zoals meer mensen kennis laten maken met sport.

TeamNL Fancard

Sinds 2019 bestaat er een TeamNL Fancard. Met deze digitale pas krijg je korting en voorrang op diverse sportevenementen, toernooien en interlands in Nederland waar TeamNL actief is. Klik hier voor de pagina van TeamNL en voor de fancard. TeamNL wordt mogelijk gemaakt door de onderstaande partners. 

TeamNL

Voor de criteria (normen en limieten), ga naar de pagina Olympische Spelen.