Terug naar Topgolf

Golf is onderdeel van TeamNL

In TeamNL zitten de beste sporters en begeleiders die Nederland vertegenwoordigen op internationaal topniveau. Ook Joost Luiten, Anne van Dam en de topamateurs van de NGF-selecties behoren tot TeamNL.

De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie is een van de 28 sportbonden die TeamNL een gezicht geven. TeamNL heeft vooral bekendheid gekregen in de aanloop naar en tijdens de Olympische Spelen, maar is inmiddels uitgegroeid tot dé multidisciplinaire sportploeg die Nederland 365 dagen per jaar vertegenwoordigt op internationaal topniveau bij onder meer EK’s en WK’s en in de Olympische en Paralympische Spelen.

Onder TeamNLGolf vallen de spelers van Oranje Heren, Oranje Dames, Jong Oranje Heren, Jong Oranje Dames en de Jeugdselecties Jongens en Meisjes. En de golfers die actief zijn op de internationale tours (DP World Tour, Challenge Tour, Alps Tour, Pro Golf Tour, LPGA, Ladies European Tour en LET Acces). Bij elkaar zijn dit zo'n 70 talenten en topgolfers die strijden voor overwinningen overal ter wereld. De bekendste zijn Joost Luiten en Anne van Dam, maar ook Wil Besseling, Daan Huizing, Dewi Weber en Lauren Holmey komen voor TeamNL uit.

Joost Luiten maakte in Rio 2016 als eerste Nederlandse golfer deel uit van TeamNL. En in 2021 bij de Spelen in Tokyo vertegenwoordigde Anne van Dam TeamNL.

Onze topgolfers zijn onderdeel van #TeamNL 🇳🇱 #TeamNLGolf #NederlandseLoterij

Verbinding met fans

TeamNL zet nadrukkelijk in op de verbinding met sportfans. Fans kunnen de sporters makkelijker dan ooit ontmoeten en volgen via de verschillende online TeamNL-kanalen en -toernooien. TeamNL brengt sporters, fans en sponsoren dichter bij elkaar en speelt een belangrijke maatschappelijke rol met de ondersteuning van events en sportclubs. Sinds 2019 bestaat er een TeamNL Fancard. Met deze digitale pas krijg je korting en voorrang op diverse sportevenementen, toernooien en interlands in Nederland waar TeamNL actief is. Klik hier voor de pagina van TeamNL en voor de fancard.

Nederland in beweging krijgen

Nederlandse Loterij is hoofdsponsor van TeamNL. Het contract met Nederlandse Loterij staat los van de vaste, wettelijk geregelde jaarlijkse afdracht vanuit de loterijgelden naar de sport in zijn geheel. Rabobank, Heineken, AD, Missie H2 en T-Mobile Nederland zijn partners van TeamNL. 

Nederlandse Loterij levert als hoofdsponsor van TeamNL een substantiële bijdrage aan het realiseren van de ambitie van NOC*NSF om Nederland in beweging te krijgen en het sportiefste land ter wereld te maken. Deze ambitie is verwoord in de Sportagenda 2032. Het belang van sporten en sportief bewegen is door de coronacrisis nog duidelijker geworden. De sportdeelname is sterk teruggelopen en herstelt nog onvoldoende. Daarom zet NOC*NSF hoog in: Nederland staat met TeamNL in de top 10 van topsportlanden, 14 miljoen mensen beleven wekelijks plezier aan sport en 12 miljoen mensen sporten en bewegen drie keer per week. Excellerend als topsporter, individueel sportend of in een team, als vrijwilliger of supporter.

Nederlandse Loterij levert een geweldige bijdrage aan de Nederlandse sport en daarmee ook aan golf. De samenwerking tussen TeamNL, Nederlandse Loterij en de NGF vergroot niet alleen de daadkracht van de golfsport maar ook de aantrekkingskracht, omdat alles wat golf doet onder de TeamNL-paraplu valt. In TeamNL zitten de beste sporters van Nederland die ons land vertegenwoordigen op internationaal topniveau en in de Olympische en Paralympische Spelen. TeamNL verbindt Nederland en zet nieuwe generaties aan tot sporten. De samenwerking met TeamNL en de Nederlandse Loterij zorgt ook voor een sterkere verbinding van de golfsport met andere Nederlandse sportbonden.

TeamNL

Keer terug naar de pagina ngf.nl/topgolf