De NGF-pas: een voorbeeldtekst voor clubs

Wil je als club bijdragen aan het afbouwen van plastic NGF-passen? Maak dan in je communicatie gebruik van deze voorbeeldtekst.

Iedere golfer ontvangt aan het begin van het kalenderjaar een digitale NGF-pas.

De digitale NGF-pas is in 2019 geïntroduceerd omdat die minder belastend is voor het milieu. Het doel is dat er steeds minder plastic NGF-pasjes gefabriceerd hoeven te worden. 

Wij sluiten ons daar bij aan en we zijn gelukkig op de goede weg. In 2020 had nog maar zo'n 50 procent van alle Nederlandse golfers een plastic pas en in 2021 zijn er nog maar 25.000 plastic pasjes verstrekt. Dat is ongeveer 5 procent van alle golfers. We bedanken iedereen die volledig is overgestapt op de digitale NGF-pas!

Het doel is dat er in 2022 nog minder plastic pasjes gemaakt hoeven te worden. De standaard waarde in onze ledenadministratie is daarom dat iedereen alleen een digitale NGF-pas krijgt. Als je om bepaalde redenen in 2022 toch nog per se een plastic pas wil krijgen, dan kan dat nog wel. In dit geval moet je dat voor 15 december bij ons aangeven. Maar bedenk eerst goed of je volgend jaar echt per se een plastic pas wilt hebben. Je hebt immers een digitale NGF-pas en daarmee kun je hetzelfde als met een fysieke pas, plus nog meer.

Hieronder staan alle voordelen van een digitale NGF-pas op een rij.

  • Een digitale NGF-pas is minder belastend voor het milieu, kan niet kapot gaan en kan niet kwijt raken.
  • De scanbare digitale NGF-pas biedt gebruiksgemak en is 'coronaproof'.
  • Met de digitale pas beschik je altijd over je actuele handicap, want na elke qualifying score wordt de handicap op je digitale pas geactualiseerd.
  • Dankzij de unieke barcode en de QR-code op de digitale NGF-pas kun je je als golfer altijd identificeren.
  • De digitale pas van de NGF is ook geldig en wordt ook geaccepteerd in het buitenland. Het is dus niet nodig om bij een golfvakantie te beschikken over een fysieke pas. De digitale pas verschijnt zoals gezegd in de app GOLF.NL en is ook zichtbaar als je inlogt op mijn.golf.nl (de tablet- en desktopvariant van de app GOLF.NL).
  • De barcode en QR-code op de digitale NGF-pas maken koppelingen mogelijk met kassasystemen en andere technische toepassingen op golfclubs. 

Voor wie nu nog over 'plastic' beschikt, is dit het goede moment om een duurzame keuze voor digitaal te maken!

Op je digitale NGF-pas wordt zowel je GSN-nummer als je NGF-nummer getoond. Het GSN-nummer begint met “NL”. Het NGF-nummer kun je beschouwen als je clubnummer. Je GSN-nummer is een nummer waaronder je handicap, scores en andere historistische data worden opgeslagen.