De NGF-pas: een voorbeeldtekst voor clubs

Wil je als club bijdragen aan minder plastic NGF-passen? Maak dan gebruik van deze voorbeeldtekst.

Iedere golfer ontvangt aan het begin van het kalenderjaar een digitale NGF-pas. Als jij om bepaalde redenen toch nog per se een plastic pas wil krijgen, dan kan dat nog wel. In dit geval moet je dat voor 15 december bij ons aangeven.

Maar bedenk eerst goed of je volgend jaar echt per se een plastic pas wilt hebben. Je hebt immers een digitale NGF-pas en daarmee kun je hetzelfde als met een fysieke pas plus nog meer. Hieronder staan alle voordelen van een digitale NGF-pas op een rij.

  • Een digitale NGF-pas is minder belastend voor het milieu, kan niet kapot gaan en kan niet kwijt raken.
  • De scanbare digitale NGF-pas biedt gebruiksgemak en is "coronaproof".
  • Met de digitale pas beschik je altijd over je actuele handicap, want na elke qualifying score wordt de handicap op je digitale pas geactualiseerd.
  • Dankzij de unieke barcode en de QR-code op de digitale NGF-pas kun je je als golfer altijd identificeren.
  • De digitale pas van de NGF is ook geldig en wordt ook geaccepteerd in het buitenland. Het is dus niet nodig om voor een golfvakantie te beschikken over een fysieke pas. De digitale pas verschijnt zoals gezegd in de app GOLF.NL en is ook zichtbaar als je inlogt op mijn.golf.nl (voor golfers die de app GOLF.NL niet hebben). Er is geen internetverbinding nodig als je digitale pas in het buitenland op de app wil laten zien. Bij mijn.golf.nl is wel een internetverbinding nodig. Als je de app GOLF.NL niet hebt, kun je voor vertrek naar het buitenland een screenshot maken van je digitale pas en die foto tonen op de banen in het buitenland.
  • De barcode en QR-code op de digitale NGF-pas maken koppelingen mogelijk met kassasystemen en andere technische toepassingen op golfclubs. 

Op je digitale NGF-pas wordt zowel je GSN-nummer als je NGF-nummer getoond. Het GSN-nummer begint met “NL”. Het NGF-nummer kun je beschouwen als je clubnummer. Je GSN-nummer is een nummer waaronder je handicap, scores en andere historistische data worden opgeslagen.