Terug naar Onze historie

Op zoek naar golftrofeeƫn

De Commissie Erfgoed heeft je hulp nodig! We zijn op zoek naar (foto's van en verhalen over) bijzondere golftrofeeƫn.

Waarom zijn wij op zoek naar bijzondere golftrofeeën?

Wij willen deze trofeeën inventariseren om de verhalen en beelden vervolgens met golfclubs te delen, om clubs te motiveren om clubwedstrijden of competities te verrijken met bijzondere prijzen.

Wat is een bijzondere golftrofee?

Een bijzondere golftrofee is een prijs die uitgereikt wordt bij een wedstrijd op je golfclub. Dit hoeft niet alleen een prijs voor de winnaar te zijn maar kan ook elke andere trofee of beker zijn die wordt uitgereikt bij een wedstrijd of competitie. De prijs kan 'oud' of  'uniek' zijn (maar dit hoeft niet). Ook een 'geestige', 'vreemde' of 'absurde' prijs kan bijzonder zijn. De definitie van 'bijzonder' is dus erg ruim.

Bijzondere trofeeën zoals de Kikker Cup of de Zilveren Kruk? Vertel ons erover!

Hoe kunt je ons helpen?

Door ons afbeeldingen van maximaal drie (wissel)bekers of prijzen te sturen waarvan je vindt dat het bijzondere trofeeën betreft. Maak van iedere trofee een foto en voorzie deze van een korte toelichting waarom de prijs bijzonder is. Vermeld ook de clubnaam en de wedstrijd of competitie waarbij deze trofee wordt uitgereikt. Stuur je mail naar het adres info@golfgeschiedenis.nl.

Wat gaan wij doen met je inzending en hoe willen wij je informeren?

Wij willen alle bijzondere trofeeën in elk geval opnemen op golfgeschiedenis.nl. Deze website maakt historische afbeeldingen en documenten omtrent de geschiedenis van golf, kolf en colf toegankelijk voor het publiek. Verder is het voornemen om een artikel te maken over bijzondere golftrofeeën.

Wij hopen dat je ons verzoek om hulp kunt honoreren zodat wij golfers en golfclubs kunnen inspireren!

Gerelateerd: De herkomst van de Van Loon Beker op De Pan

Lees meer over de Commissie Erfgoed.