Terug naar Kalender

Webinar: Communicatie

Door de Coronacrisis zoekt iedere sportaanbieder naar manieren om haar leden betrokken te houden, hoe goed te communiceren binnen de club en wat de financiƫle gevolgen van deze crisis zijn. Vanuit DeWeerelt van Sport (de thuisbasis van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond, Nederlandse Volleybal Bond, het Watersportverbond, de Nederlandse Ski Vereniging en de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie) helpen we hier graag bij en brengen we je op de hoogte met een drietal webinars dat aangeboden en gefaciliteerd wordt door NOC*NSF.

Communiceren, juist nu! Maar hoe?

In dit webinar, onder leiding van gastspreker Martin van Berkel (eigenaar Clubbereik en manager Communicatie & Media bij Nederlandse Volleybalbond) bespreken we hoe jouw club zowel de interne als externe communicatie kan optimaliseren, júist nu het extra belangrijk is om te communiceren. Denk aan het vormen van een gerichte communicatieaanpak met handige tools en succesvolle content. Tijdens de webinar:

  • bespreken we het belang van blijven communiceren in tijden waarin je elkaar niet ‘live’ kunt ontmoeten;
  • zoeken we naar een communicatieaanpak waarmee je jouw doelgroepen op een aantrekkelijke manier kan blijven betrekken;
  • krijg je concrete tips over communicatie in tijden van crisis;
  • kijken we naar de beste communicatiemiddelen die clubs nu kunnen gebruiken, zoals social media en online tools;
  • laten we creatieve mogelijkheden zien voor het contact met leden, vrijwilligers, partners en de buurt.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via de aanmeldbutton. Het is mogelijk en wordt aanbevolen om met drie personen van één vereniging deel te nemen. Op die manier kun je de opgedane kennis binnen de vereniging meteen delen en makkelijk samen toepassen. Na aanmelding krijg je een link toegestuurd, inclusief uitleg, waarmee je toegang krijgt tot de webinar. Om de webinar succesvol te laten verlopen en om jouw vereniging zo goed mogelijk advies te kunnen geven, is een goedwerkende internetverbinding noodzakelijk en een laptop/tablet met goede camera en microfoon wenselijk.

Dit is de tweede webinar in deze serie van drie die wordt aangeboden door NOC*NSF. De andere twee zijn:

  • Webinar 1: Dinsdag 19 mei 20.00 - 21.30 uur: Ledenbinding, nu we elkaar op de club niet kunnen ontmoeten - door Danny Meuken
  • Webinar 3: Dinsdag 2 juni 20.00 - 21.30 uur: Financieel gezond de crisis door! - door Peter van Baak