Terug naar Kalender

Live webinar over de jaarlijkse herziening

Op maandag 6 december 2021 van 18.30 tot 19.30 uur organiseren wij een live webinar via Zoom over de jaarlijkse herziening.

Voor wie?

Dit webinar is bedoeld voor handicapcommissies.

Wat wordt behandeld?

Op 1 maart 2021 is in Nederland het Wereld Handicap Systeem ingevoerd. De aanbeveling is nog steeds dat clubs aan het eind van elk jaar een jaarlijkse handicapherziening uitvoeren. Maar de invoering van het WHS brengt als verandering met zich mee dat de jaarlijkse herziening nu via de NGF verloopt en niet via de clubsoftwareleveranciers. Te beginnen met de jaarlijkse herziening van eind 2021.

De handicapcommissie van elke club kan binnenkort in NGF Caddie via de button "jaarlijkse herziening aanvragen" een Excel-bestand aanvragen. In dat bestand staan 'geflagte' GSN-nummers; dit betreft spelers die mogelijk in aanmerking komen voor een jaarlijkse herziening. Zodra de NGF het Excel-bestand voor jouw club heeft samengesteld, ontvang je een mail dat je het overzicht op Caddie kunt downloaden. Met behulp van dit bestand kan elke handicapcommissie vervolgens zelf bepalen wie in aanmerking komen voor de jaarlijkse handicapherziening.

In het webinar op 6 december zullen wij laten zien hoe dit in de praktijk werkt. Hierbij voeren we je stap voor stap door het proces.

  • Hoe vragen we het Excel-bestand aan via Caddie?
  • Hoe snel is het klaar en hoe downloaden we het Excel-bestand zodra het klaar is?
  • Wat betekenen de 'vlaggen' in het bestand? 
  • Hoe bepalen we welke leden wel en niet voor de jaarlijkse herziening in aanmerking komen?
  • Hoe passen we de handicap aan van leden die voor de jaarlijkse herziening in aanmerking komen? 

We zullen tevens uitleggen waarom er maar weinig spelers in aanmerking zullen komen voor de de jaarlijkse herziening van 2021. De reden is dat een WHS-handicap anders berekend wordt dan de EGA-handicap van voorheen; de WHS-handicap is een gemiddelde van de beste 8 van de laatste 20 dagresultaten.

Vragen

Vragen zijn welkom. Het liefst ontvangen we je vragen voorafgaand aan het webinar zodat we ze in de digitale bijeenkomst kunnen behandelen. Je kunt je vraag per e-mail sturen aan Robert Hage. Tijdens het webinar kun je vragen stellen via de chatfunctie van Zoom. Vragen waar we in het webinar niet aan toe komen, worden achteraf per mail of telefoon beantwoord.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor het live webinar via dit inschrijfformulier. Meteen nadat je je gegevens hebt ingevuld, krijg je direct een bevestigingsmail van Google Formulieren. Zie je dit bevestigingsbericht niet, dan is het vermoedelijk in je map met spam of ongewenste mail terecht gekomen. Een aantal dagen voor het webinar ontvang je de Zoom-link die je nodig hebt om deel te nemen. Ben je onbekend met Zoom, lees dan verderop hoe het werkt.

Achtergrondinformatie

Voor achtergrondinformatie over de jaarlijkse en tussentijdse handicapherzieningen verwijzen we je graag de NGF-informatiepagina over het WHS. De informatie staat bij de vraag "Hoe moet de (jaarlijkse) handicapherziening uitgevoerd worden?"

Hoe werkt Zoom?

Gebruik een computer, laptop, tablet of smartphone met een camera en microfoon. (Zeker elke moderne laptop, tablet en smartphone heeft een camera en microfoon.)
Bekend met Zoom? Klik enkele minuten van tevoren op de Zoom-deelnamelink die je enkele dagen voor het webinar ontvangt.
Niet bekend met Zoom? Klik dan zo’n 15 minuten van tevoren op de Zoom-deelnamelink die je enkele dagen voor het webinar ontvangt. Als je daarop klikt, komt je op een internetpagina van Zoom terecht. Klik hier op ‘Agree and proceed’. Klik vervolgens op ‘Download’ en ‘uitvoeren’. Hierna wordt gevraagd naar je naam (die zal worden weergegeven in de video) en hierna kun je op ‘Join meeting’ klikken. Nadat je op ‘Join meeting’hebt geklikt, krijg je toegang tot de ‘wachtkamer’ van de Zoom-meeting.
Zodra we beginnen met de bijeenkomst, ‘laten we je binnen’ in de digitale meeting en zie je ons en andere deelnemers op je scherm. Je staat dan automatisch op ‘mute’. Dat betekent dat andere deelnemers jou niet horen en dat de sprekers goed te horen zijn.
In de chatfunctie van Zoom kun je een vraag stellen. Probeer je vraag duidelijk te formuleren zodat iedereen begrijpt wat je bedoelt.
Aan het einde van de bijeenkomst klik je op ‘Leave meeting’.