Terug naar Nieuwsoverzicht

Doe mee met de Open Golfdagen!

27 februari 2018

21 en 22 april is hét weekend waarin in heel Nederland de promotie van de golfsport centraal staat. Vorig jaar deden er ruim 120 golfclubs en -banen mee die gezamenlijk ruim 8.000 bezoekers trokken. De succesvolle campagne 'Ik neem je mee!' zal ook in 2018 worden ingezet om bestaande golfers op te roepen iemand mee te laten nemen naar een golfbaan bij hun in de buurt.

Uit onderzoek vanuit de AH-Spaaractie is gebleken dat nieuwe sporters het liefst samen met iemand die ze goed kennen een sportclub binnenstappen. Het thema van de Open Golfdagen in 2018 sluit daarom net als vorig jaar aan bij de succesvolle NOC*NSF-campagne ‘Ik neem je mee!’ Via een uitnodigend actiekaartje, gratis op te vragen door clubs en banen, nodigen golfers vrienden, familie of hun hele werkafdeling uit om vrijblijvend een keer mee te gaan naar de golfbaan. Op de website www.opengolfdag.nl selecteren ze een golfbaan bij hun in de buurt en ontvangen ze een bevestigen ze hun ‘golfdate’. Uiteraard ontvang jij als golfclub of -baan een mail van deze aanmelding en zorg jij voor een kopje koffie en een warm welkom.

Lees onderaan deze pagina over de successen van 2017

Maar er is meer..

De promotie van de Open Golfdagen bestaat naast de ‘Ik neem je mee!'-campagne ook uit offline-promotie, zoals banieren, spandoeken, vlaggen en datumstickers die je kunt bestellen voor extra promotie. Daarnaast wordt er ook dit jaar weer een promotiefilmpje gemaakt dat golfclubs en -banen digitaal (website, social media en nieuwsbrief) kunnen inzetten om mensen naar hun open golfdag te trekken. Dit filmpje is onderdeel van het promotiepakket dat iedere club/baan ontvangt (eind maart) na aanmelding via de website www.opengolfdag.nl. Het promotiepakket bestaat verder uit een persbericht, een aantal digitale promotiebanners, de gratis actiekaartjes en het vernieuwde handboek 'Open Golfdagen'.
Een week lang landelijke radiopromotie via NPO Radio 2 en advertenties in diverse golf-magazines

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Het promotiefilmpje van 2018

Workshops werving en behoud

Niet geheel toevallig organiseert de NGF voorafgaand aan de Open Golfdagen vier workshops 'werven en behoud'. Tijdens deze workshops ligt de nadruk enerzijds op het belang van een goede (after)sales en anderzijds op de sport-inhoudelijke kant van een goed aanbod voor nieuwe golfers. De workshop zit vol met succesverhalen, tips en tricks van een ervaren golfbaanmanager, onderbouwd met cijfers en statistieken van de AH-Spaaractie en de Open Golfdagen van 2017.
Omdat deelnemers tijdens de workshop concreet aan de slag gaan met een plan van aanpak voor hun club of baan, zijn er slechts 5 plekken beschikbaar per workshop.
Meer informatie en aanmelden kan onderaan deze pagina.

Meer informatie

De Open Golfdagen worden op initiatief van de NGF, NVG en de PGA Holland georganiseerd. Voor vragen over aanmelden en promotiemateriaal kan je contact opnemen met Jeanine Schut (NVG) via telefoonnummer 020 - 33 06 103 of info@opengolfdag.nl. Voor overige vragen kan je terecht bij Jaco Schippers van de NGF via onderstaande contactgegevens.