Terug naar Nieuwsoverzicht

Jeugd voelt zich thuis bij Tox!

16 juli 2018

Van 18 tot en met 21 juli 2018 werd op de 90-jarige Golfclub Toxandria te Molenschot het Zwitserleven Dutch Junior Open 2018 (DJO) georganiseerd voor jeugd tot 21 jaar. Meer dan 165 jongens en meisjes uit binnen- en buitenland hadden zich aangemeld. Toxandria is blij: “De top van de internationale jeugd golfwereld had zich weer bij ons ingeschreven en we hadden opnieuw een kwalitatief hoog toernooi”. Sinds 1984 is de club gastheer van The Dutch Junior Open en staan zij open voor jong talent.

Sinds de oprichting van de Noord-Brabantsche Golfclub Toxandria op 5 juli 1928 staat de liefde voor de golfsport hoog in het vaandel. Toxandria heeft zoveel historie, wat je overal terug kan vinden in het clubhuis. Zelfs de oude holes, liggingen van bunkers kan je op diverse foto’s nog terugzien. 

Jong talent koesteren!

Maar ook de toekomst is welkom op Tox! Sinds 1984 is de club gastheer van The Dutch Junior Open. Het toernooi is uitgegroeid tot een belangrijk topgolf-evenement, dankzij de  steun van sponsors, de warmte van meer dan 200 vrijwilligers en het uitstekende team van greenkeepers. Veel Amerikaanse PGA-, Europese en Aziatische tourprofessionals hebben hier sindsdien aan deelgenomen. Kampioen van de Masters of Augusta 2016 Danny Willet nam al deel aan de Nederlandse Junior Open in 2006. In de loop der jaren werd deelname aan The Dutch Junior Open internationaal (DJO) een belangrijke stap om een golfprofessional te worden. Onlangs won Thomas Pieters het KLM Open in 2015.

Meer dan 17 nationaliteiten
Mark van Langeveld, voorzitter van het DJO: “Wij zijn erg blij met het aantal inschrijvingen. De top van de internationale jeugd golfwereld heeft zich weer bij ons ingeschreven en we kijken opnieuw uit naar een kwalitatief hoog toernooi. Er hebben zich spelers van meer dan 17 nationaliteiten ingeschreven. Het bijzondere is dat, na enkele jaren van afwezigheid, ook de Schotse jeugdselectie aanwezig zal zijn. Wij hopen dat alle golfliefhebbers uit de regio maar ook uit Nederland deze dagen komen genieten van dit bijzondere internationale golftoernooi. Toegang is gratis en er is ruime parkeergelegenheid”. 

Een met de natuur
Duurzaam beheer en waar mogelijk ontwikkeling van nieuwe natuur is belangrijk voor Toxandria. De baan heeft de internationale GEO-certificering. In goede samenwerking met verschillende natuurverenigingen monitort Toxandria jaarlijks de vogelstand, de wildstand en de flora op en rond de golfbaan. In samenwerking met gemeente, waterschap en provincie is op het landgoed een Ecologische verbindingszone ten behoeve van de boomkikker gecreëerd. De 5,5 bunder akkerland wordt samen met de stichting Korensla klassiek beteeld met oude graangewassen zoals risweit, boekweit, emmer en spelt, die vervolgens door de lokale middenstand gebruikt worden voor honing, bier en meelproducten.


Naschrift

Anouk Sohier heeft op Toxandria het Dutch Junior Open gewonnen. 

Volg hier de live-scoring!