Terug naar Nieuwsoverzicht

'Ik beweeg mee. Jij ook?'

25 juni 2018

Vrijdag 22 juni jl. werd bekend dat kinderen minder zijn gaan bewegen. 44% van de vier- tot twaalfjarigen voldoet niet aan de beweegrichtlijnen. Zelfs buitenspelen is voor kinderen lang niet meer de favoriete bezigheid; ze spelen maar 3 tot 7 uur per week buiten. Kinderen kruipen liever achter een spelcomputer of telefoon, ouders zijn minder proactief en kinderen zijn minder geprikkeld om te gaan bewegen.
Van wereldkampioen stilzitten naar de nieuwe wereldkampioen golf

Nederlandse kinderen zijn wereldkampioen stilzitten, bewegen minder en hun motorische vaardigheden nemen af. Middels ons jeugdprogramma GOLF RAAK! brengen we jonge kinderen in contact met de golfsport. Dit doen wij veelal op grote sportevenementen waarmee we inzetten op golf als tweede of derde sport. We zien kinderen van 3 of 4 jaar binnen het programma al in de weer met hun golfset in de tuin. GOLF RAAK! komt echter niet alleen naar sportevenementen, bekijk hier de agenda.

Spelenderwijs leren


Naast het programma GOLF RAAK! zijn in samenwerking met de PGA Holland professionals ook de trainingsmethodes ingericht op ‘spelenderwijs leren’. Zolang we kinderen laten ervaren dat plezier voorop staat en winnen en verliezen bij de sport hoort, kunnen wij werken aan een leven lang sportplezier.

Coaches als belangrijke schakel


Deze week bundelt de sportwereld haar krachten door een geluid te laten horen richting de politiek. Op initiatief van de KNVB en NOC*NSF is de campagne ‘Ik beweeg mee. Jij ook?’ gelanceerd, waarmee wordt opgeroepen de petitie te tekenen. Belangrijke schakels binnen de NGF-selecties zijn onze talentcoaches. Ik heb een van hen gevraagd een videoboodschap in te spreken om deze campagne te ondersteunen. We zijn het er allemaal roerend over eens dat kinderen weer in beweging moeten komen.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

NGF-coach Tom Stam over de campagne 'Ik beweeg mee. Jij ook?'

Ik pak mijn verantwoordelijkheid. Beweeg jij ook mee?

Teken de petitie op www.ikbeweegmee.nl.

Jeroen Stevens

Directeur Koninklijke Nederlandse Golf Federatie