Terug naar Nieuwsoverzicht

Noa en Fleur van Beek ‘eten het beter’

25 september 2018

Tijdens de Nationale Sportweek zijn golftalenten Noa en Fleur van Beek het gezicht van een mooie campagne op 3.000 basisscholen. Het lesprogramma ‘ik eet het beter’ laat basisschoolleerlingen ontdekken dat gezond eten leuk kan zijn en dat goede voeding belangrijk is om goed te kunnen presteren als topsporter.
‘AarBlij’ met deze actie

Op initiatief van NOC*NSF en haar partner Albert Heijn is de week van de pauzehap geïntroduceerd als aftrap van de Albert Heijn Sportactie. 200.000 kinderen hebben het filmpje vandaag in de klas te zien gekregen. De NGF is ‘AarBlij’ met de campagne die is gestart en het bereik wat het met zich meebrengt onder de jonge doelgroep. Op een ludieke manier worden kinderen gestimuleerd om gezonde voeding mee naar school te nemen en tegelijk worden zij geïnspireerd door jeugdige sporters die dichtbij hen staan.

Golf als sport

In het animatiefilmpje is te zien hoeveel tijd en energie Noa en Fleur steken in hun leven als golftalent. De balanstrainingen met Liesbeth Pauwels, de krachttrainingen in de gym en natuurlijk de aandacht voor finesse in de golfswing en het putten. Natuurlijk is de golfbaan van ruim 1.300 km (in Australië) een overdreven feit te noemen, maar het maakt de zaak wel duidelijk. De afstanden die gelopen worden met een golfronde, moeten niet worden onderschat evenals de 20 uur training per week.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Noa en Fleur van Beek in het scholenprogramma 'ik eet het beter'
Bron: NGF

Sportvoucher cadeau

Albert Heijn en NOC*NSF hebben een gezamenlijk doel voor ogen: een actievere levensstijl voor alle Nederlanders. Alle kinderen van de groepen die meedoen aan de ‘Week van de Pauzehap’ in week 39 krijgen een sportvoucher t.w.v. 2 maal gratis sporten cadeau om de sport te ontdekken die bij hen past. Er is keuze uit meer dan 300 verschillende sporten bij ruim 5.000 sportclubs. Ook het golfaanbod is zeer populair waarbij er ruim 700 golfmomenten te boeken zijn in de vorm van een kennismakingsles of proefpakket.