Terug naar Nieuwsoverzicht

Koningsspelen bij de De Batouwe groot succes door Koningsmatch

24 januari 2019

Succesvolle Koningsspelen organiseren met veel enthousiaste kinderen én een aantal nieuwe leden voor de vereniging. Golfvereniging De Batouwe is het gelukt. Zij besloot zich aan te melden voor de Koningsmatch om de golfsport en de vereniging bekend te maken bij de jeugd in de gemeente Buren. Maar liefst zes groepen van vijf basisscholen waren aanwezig en maakten er samen een groot feest van tijdens de Koningsspelen 2018. Hoe hebben zij dit aangepakt?
Aanloop naar de Koningsspelen

Voorafgaand aan de Koningsspelen is er veel contact geweest met de basisscholen. Uit de gesprekken bleek dat golf een onbekende sport is voor de kinderen. “Hier hebben we direct op geanticipeerd door een brief op te stellen voor de ouders. Ook hebben we ervoor gezorgd dat een golfer op school wat kwam vertellen over de golfsport en wat de kinderen konden verwachten op de dag zelf. Dat heeft zeker een bijdrage geleverd aan het succes van de dag", aldus Orlando Sardaro.

Tijdens de Koningsspelen

De initiatiefnemers bedachten een wedstrijdvorm voor de kinderen. Tijden de Koningsspelen konden alle groepen punten behalen. De klas van de groep met de meeste punten, kreeg een gratis golfclinic met een échte professional. “Het was een groot succes. Er was veel interesse en de kinderen vonden het allemaal hartstikke leuk. We hebben uiteindelijk 2 nieuwe leden mogen noteren afkomstig uit de klas die de clinic won!”

Het vervolgaanbod

Golfvereniging De Batouwe zorgde ervoor ieder kind dat aanwezig was een gratis proefles kon krijgen en daarnaast werden de kinderen uitgenodigd voor de open dag die het daaropvolgende weekend plaatsvond. Het ijzer smeden als het heet is.

Winst voor iedereen

Op 12 april aanstaande zal Golfvereniging De Batouwe weer een Koningsmatch maken tijdens de Koningsspelen. “Het mes snijdt aan allerlei kanten: de scholen hebben een leuke activiteit en de kinderen komen in aanraking met de sport. Dat is toch winst voor iedereen?”

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Doe mee aan de Koningsspelen
Bron: Koningsspelen