Terug naar Nieuwsoverzicht

Doe als club mee aan de Najaarscompetitie

9 juli 2019

Om de sportieve ambitie onder golfers op alle niveaus te stimuleren, heeft de NGF de Najaarscompetitie ontwikkeld. Inmiddels doen er al bijna 100 teams mee uit heel Nederland. De Najaarscompetitie is een laagdrempelige competitie met veel speelplezier waaraan clubleden in teams kunnen meedoen, ongeacht niveau.
De NGF heeft als doelstelling ‘meer clubgolfers te faciliteren met competitieve wedstrijden’. De Najaarscompetitie is bedoeld om golfers meer mogelijkheden te geven met hun vereniging tegen andere verenigingen te spelen. Een verenigingslidmaatschap krijgt hierdoor nog meer waarde. Door middel van een Najaarscompetitie, die een laagdrempelige opzet kent, kan het aantal competitieve verenigingsteams en golfers significant vergroot worden. Hiermee wordt het palet aan keuzemogelijkheden, dat aan de golfverenigingen wordt aangeboden, vergroot.
Speelplezier voor alle golfers staat voorop!

Golf is een van de weinige sporten waarbij de competitie een ondergeschikte rol speelt in de sportbeleving; het blijft er doorgaans bij dat een relatief beperkt aantal golfers vier wedstrijden spelen tegen teams van andere golfverenigingen. Voor succesvolle competitiedeelname is méér nodig. De competitiespeler moet zich voorbereiden, waarbij hij gebruik maakt van de faciliteiten van de golfvereniging waarvoor hij uitkomt en meer betrokkenheid voelt bij en plezier beleeft aan golf. Hierdoor kan de competitie een belangrijke rol spelen in de verdere ontwikkeling van de golfsport. Om dit doel te bereiken, richten we ons beleid de komende jaren enerzijds op grotere toegankelijkheid van de competitie en anderzijds op activering van golfspelers om zich aan te melden voor de competitie.

4x4x4x4

Er zitten 4 spelers in een team en in principe 4 teams in een poule. Die 4 teams spelen op 4 zondagen tegen elkaar. Dat is de opzet. De teams komen uit voor een golfvereniging en de deelnemers moeten dan ook lid zijn. Maar verder zijn er geen eisen: iedereen mag meedoen en elke combinatie van spelers is mogelijk; man, vrouw, golfprofessional of beginner. De spelvorm is 18-holes individueel Stableford met handicapverrekening. 

De speeldata in 2019 zijn: zondag 13 oktober, zondag 20 oktober, zondag 27 oktober en zondag 3 november. De finale voor de 10 beste poulewinnaars zal zijn op zondag 10 november 2019. De uitslagen zijn te volgen via GOLF.NL.

Aanmelden

Informeer bij de club. De secretariaten zullen in juli een inschrijfformulier ontvangen van Abe Jan ter Beek.