Terug naar Nieuwsoverzicht

Koningsspelen: sportief en feestelijk

30 januari 2020

Op vrijdag 17 april 2020 vinden de jaarlijkse Koningsspelen weer plaats. Dit sportieve Oranjefeest voor alle basisschoolkinderen in Nederland is wederom een uitgelezen kans om onze sport en in het bijzonder de vereniging onder de aandacht te brengen. De NGF ondersteunt dit initiatief door golfclubs aan te moedigen deze kans met beide handen aan te grijpen.

Koningsmatch met lokale basisscholen

Het organiseren van de Koningsspelen is voor veel basisscholen een hele klus. Daarbij kunnen ze de hulp van lokale sportverenigingen goed gebruiken. Om scholen en verenigingen in de buurt eenvoudig aan elkaar te koppelen, is de Koningsmatch bedacht.

Via het online platform kun je eenvoudig aan basisscholen in de buurt laten weten dat jullie een golfclinic kunnen geven. Zo help je niet alleen de school, maar laat je op een eenvoudige manier een grote groep kinderen kennismaken met onze sport en werf je misschien zelfs nieuwe jeugdleden! De afgelopen jaren hebben diverse golfverenigingen met succes deelgenomen aan de Koningsmatch. Een aantal goede voorbeelden is onderaan deze pagina te lezen.

Uitleg Koningsmatch 2020
Bron: Koningsspelen

‘HAND IN HAND’

Het thema van de 8e editie van de Koningsspelen is door initiatiefnemer Richard Krajicek en televisiepresentatoren Ron Boszhard en Britt Dekker bekend gemaakt; ‘HAND IN HAND’! Samen goed ontbijten, samen bewegen en samen plezier hebben, is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Daarom moedigt de Koningsspelen dit jaar iedereen aan om er samen één groot sportief en gezond feest van te maken, en op zoek te gaan naar onverwachte, waardevolle verbindingen. Het thema vormt de rode draad in alle onderdelen van de Koningsspelen 2020. Zo ligt de focus nog meer op het bij elkaar brengen van sportaanbieders en scholen op lokaal niveau.

GOLF RAAK!

Zijn er genoeg ideeën, maar ontbreekt het wellicht aan materialen of kunnen jullie op een andere manier hulp gebruiken? Wij denken graag mee over hoe we voor golf de Koningsspelen tot een succes kunnen maken. Het GOLF RAAK!-funpark is bijvoorbeeld te huur inclusief een 3-tal begeleiders of er zijn SNAG-tassen te leen.

De organisatie van de Koningsspelen heeft de basisscholen ook de datum 24 april 2020 gecommuniceerd. Het zal dus zo kunnen zijn dat er scholen een aanvraag doen voor een andere datum. Uiteraard kijken wij voor beide data naar de mogelijkheden.