Terug naar Nieuwsoverzicht

Profiteer van de vernieuwde Open Golfdagen

1 januari 2020

De Open Golfdagen die op ruim 100 golfclubs en -banen georganiseerd worden, zijn jaarlijks goed voor zo'n 8.000 bezoekers. Mensen die nieuwsgierig zijn naar de golfsport en misschien wel willen beginnen met golf. Doe mee en profiteer als golfbaan en -club

De Open Golfdagen worden vanaf dit jaar in een ander jasje gestoken. Clubs en banen krijgen zelf de vrijheid om Open Golfdagen en kennismakingslessen in te plannen en dit kan het hele jaar door. Aan het begin van het seizoen, in april, zal de NGF de Open Golfdagen extra promoten. Hier kun je van profiteren door jouw aanbod nu op het platform Clubprofiel.nl te plaatsen. Meld je aan en geef aan wanneer jouw Open Golfdagen zijn!

Clubs en banen ontvangen automatisch de aanmeldingen vanuit opengolfdag.nl in hun mail.

Nieuwe website

De website van de Open Golfdagen is vernieuwd en biedt voor golfclubs en -banen veel meer mogelijkheden. Zo kunnen de golfactiviteiten die georganiseerd gaan worden veel gerichter worden aangemeld qua tijd, locatie en inhoud. Bezoekers die naar een open golfdag willen, kunnen op de nieuwe site zelf hun clinic, golfles of rondje golf reserveren en achteraf beoordelen en benaderd worden voor een goed vervolgtraject of golfstart. Het systeem achter de website zorgt voor alle communicatie zoals het bevestigen van de reserveringen, het bijhouden van de groepsgrootte en het enthousiast maken van de bezoeker vlak voor de Open Golfdagen. Uiteraard biedt de nieuwe website ook de mogelijkheid om vrienden en familie uit te nodigen om mee te gaan naar een open golfdag en is er voor clubs en banen heel veel promotiemateriaal te verkrijgen.
De Open Golfdagen trekken jaarlijks duizenden nieuwkomers

Nog meer promotie voor de Open Golfdagen

De organisatie van de Open Golfdagen zorgt voor landelijke promotie met win-acties, campagnes en activatie richting (nieuwe) golfers. Nieuw dit jaar is dat het golfaanbod van de Open Golfdagen ook buiten de golfmarkt gepromoot vanwege de samenwerking met NOC*NSF. 
Goede promotie van een open golfdag is echter ook nog steeds afhankelijk van de lokale promotie die een club/baan zelf doet. Voor elke golfbaan en -club is promotiemateriaal beschikbaar voor de Open Golfdagen en Golfstart via Clubdesign. De NGF heeft speciale templates voor de Open Golfdagen die golfclubs en -banen kunnen aanpassen met bijvoorbeeld eigen kleuren, logo’s en foto’s. Clubdesign kun je bereiken door in te loggen op je eigen clubprofiel.

Aanmelden Golfclubs en -banen

Meedoen aan de Open Golfdagen als golfclub of -baan kan eenvoudig in 3 stappen:
  1. Ga naar de website en activeer je golfclub of -baan
  2. Geef aan dat je meedoet met de Open Golfdagen
  3. Maak golfactiviteit(en) aan die tijdens jouw open golfdag gaan plaatsvinden

Eenmaal aangemeld kunnen bezoekers via www.opengolfdag.nl zich inschrijven voor de golfactiviteit(en) die tijdens jouw open golfdag plaatsvinden en jij ontvangt daarvan een melding overzichtelijk in je mail.

Organisatie

De Open Golfdagen worden op initiatief van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF), de Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties (NVG) en de Professional Golfers Associatie Holland (PGA Holland) georganiseerd. Voor meer informatie en aanmelden ga naar de website www.opengolfdag.nl

Pas je interesse aan op het NGF Informatieplein > interesse 'Open Golfdagen/AH-Sportactie'