Terug naar Nieuwsoverzicht

Webinars door NOC*NSF en DeWeerelt van Sport

14 mei 2020

Kun je als sportaanbieder wel wat hulp gebruiken bij bijvoorbeeld het betrokken houden van je leden in deze coronacrisis? Of heb je financiƫle tips nodig? NOC*NSF faciliteert, vanuit DeWeerelt van Sport, drie interactieve webinars voor sportclubbestuurders.

Door de coronacrisis zoekt elke sportaanbieder naar manieren om zijn leden betrokken te houden, goed te communiceren binnen de club en de financiële gevolgen te beperken. Vanuit DeWeerelt van Sport (thuisbasis van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond, Nederlandse Volleybal Bond, het Watersportverbond, de Nederlandse Ski Vereniging en de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie) helpen we hier graag bij en brengen we je op de hoogte in drie webinars die worden aangeboden en gefaciliteerd door NOC*NSF.

Centraal staan de issues van de club, de actualiteit en elkaar online ontmoeten. Er wordt optimaal ingespeeld op vragen van clubs en specifieke situaties van deelnemers. De webinars zijn interactief zodat je echt mee kunt doen. Er zijn diverse mogelijkheden zoals vraag-antwoord, inzicht in meningen & situaties bij deelnemers (via een poll) en korte werkopdrachten (in breakoutrooms met minder deelnemers).

Thema’s en data

Dinsdag 19 mei 20.00 - 21.30 uur: Ledenbinding, nu we elkaar op de club niet kunnen ontmoeten - Danny Meuken
In dit webinar, onder leiding van gastspreker Danny Meuken (procesbegeleider en dagvoorzitter bij Made2Sport), bespreken we hoe je als club betrokkenheid kunt creëren en leden actief kunt blijven binden.
Meer informatie over de inhoud van dit webinar en de aanmeldmogelijkheid.

Dinsdag 26 mei 20.00 - 21.30 uur: Communiceren, juist nu! Maar hoe? - Martin van Berkel

In dit webinar, onder leiding van gastspreker Martin van Berkel (eigenaar Clubbereik en manager Communicatie & Media bij Nederlandse Volleybalbond) bespreken we hoe jouw club zowel de interne als externe communicatie kan optimaliseren, júist nu het extra belangrijk is om te communiceren. Denk aan het vormen van een gerichte communicatieaanpak met handige tools en succesvolle content.
Meer informatie over de inhoud van dit webinar en de aanmeldmogelijkheid.

Dinsdag 2 juni 20.00 - 21.30 uur: Financieel gezond de crisis door! - Peter van Baak

In dit webinar, onder leiding van gastspreker Peter van Baak (eigenaar SponsorVisie en medeoprichter van AdsToSport), bespreken we hoe je kunt omgaan met de financiële gevolgen van de corona-uitbraak voor jouw club. Van welke regelingen kun je gebruikmaken en welke kansen zijn er om het financiële gat te dichten? 
Meer informatie over de inhoud van dit webinar en de aanmeldmogelijkheid.

Aanmelden

Opgeven kan via de aanmeldlinks die bij de bovengenoemde webinars staan of via onderstaande kalenderitems. Het is mogelijk en wordt aanbevolen om met drie personen van één club deel te nemen. Op die manier kun je de opgedane kennis makkelijker binnen de club delen en samen toepassen. Let op: je kunt je tot drie dagen voorafgaand aan een webinar inschrijven!

Na aanmelding krijg je een link toegestuurd, inclusief uitleg, waarmee je toegang krijgt tot de webinar. Om de webinar succesvol te laten verlopen en om jouw club zo goed mogelijk advies te kunnen geven, is een goedwerkende internetverbinding noodzakelijk en een laptop/tablet met goede camera en microfoon wenselijk.